Gaziler ve şehit ailelerinden Soma’ya destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Soma için dernek olarak başlattıkları yardım kampanyasına gaziler ve şehit ailelerinin imkanları ölçüsünde destek vereceklerini belirtti Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, vatani görevini yaparken 1995 yılında gazi olan Musa Asman, Soma maden faciası [&hellip]

Gaziler ve şehit ailelerinden Soma'ya destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Soma için dernek olarak
başlattıkları yardım kampanyasına gaziler ve şehit ailelerinin imkanları ölçüsünde destek vereceklerini belirtti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, vatani görevini yaparken 1995 yılında gazi olan Musa Asman, Soma maden faciası nedeniyle başlattıkları yardım kampanyası hakkında bilgi verdiler.
MADEN ŞEHİTLERİNİN
AİLELERİNE DESTEK
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında vefat eden işçilere Allah’tan rahmet dileyen Dernek Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Soma’daki olayın canlarını yaktığını söyledi. Afyonkarahisar’daki şehit ve gazi aileleri olarak ellerinden geldiği ölçüde bir kampanya başlatma kararı aldıklarını belirten Kumartaşlı; “Elimizden geldiği ölçüde, ama bir kuruş olur ama 10 kuruş olur yardım etmek niyetindeyiz. Soma’da vefat eden madenci kardeşlerimizin ailelerinin sıkıntılarına, çocuklarının eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” dedi.
GAZİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İsmail Kumartaşlı, Gazi Musa Asman’ın geçtiğimiz günlerde örnek bir davranış sergileyip Afyon Belediyesine 30 bin TL bağışta bulunup tekerli sandalye alımına katkı sunduğunu söyledi. Musa Asman’ın kendi maaşından artırdığı para ile bu bağışı yaptığını belirten Kumartaşlı şöyle konuştu: “Musa Gazimiz Türkiye’de örnek olabilecek bir davranış göstererek bir çok sosyal projede yer aldı. Okullara laboratuarlar kütüphaneler yaptırdı. Maddi olarak destekledi. Şuhut ilçesinde de katkılar sağladı. Son olarak da Afyon Belediyesine elektrikli sandalye alınabilmesi için 30 bin TL bağışta bulundu. Bizde dernek olarak Musa ağabeyimizin hassasiyeti nedeniyle belge vermek istedik.” Kumartaşlı, Asman’a teşekkür belgesi verdi.
KATKI VE BAĞIŞI SESSİZ YAPIYOR
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler olarak kendilerinin memleket ve bayrağın dalgalanması için canlarını, kanlarını vererek vücut bütünlüğünden vazgeçtiklerini söyledi. Her zaman yeri geldiğinde gerektiğinde vatan için canlarını seve seve vereceklerini vurgulayan Kumartaşlı şunları söyledi: “Bizler şehit düşüp, vücut parçalarımızı vererek işi bitirmedik. Musa Asman gazimizin örneğinde görüldüğü gibi biz her şekilde memleket için maddi manevi canımıza kadar vermeye hazırız. Kamuoyunun huzurunda Musa Asman ağabeyimize teşekkür ediyoruz. Kendisi son derece mütevizi bir kişi. Yaptıklarını sessizce yapıyor. Ama bunu açıklamayı biz örnek olması açısından istedik. Sağ olsun bizi kırmadı.” Gazi Musa Asman, Afyon Belediyesi’nin elektrikli tekerlekli sandalye için bir kampanya başlattığını kendisinin de bu kampanyaya katkı vermek istediğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme