• Haberler
  • Genel
  • 'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, gazilerin, milletin hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna verdiği mücadelede en ön safta yer alan, toprak bütünlüğünün onurlu ve şerefli kahramanları olduklarını söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gazilik unvanın verildiği19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi. Programa Vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan ve Av. Hakan Şeref Olgun, ilgili kurum amirleri, gaziler ve yakınları katıldılar.

'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

“GAZİLERİMİZ SAYGILARIN EN BÜYÜĞÜNÜ HAK EDİYOR”

19 Eylül Gaziler Günü’nde gaziler ve yakınlarıyla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yiğitbaşı, gazilerin saygıların en büyüğünü hak ettiğini söyledi. Yiğitbaşı, “Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizi onurlandırmak, onların fedakârlıklarını bir kez daha hatırlamak ve saygılarımızı sunmak için şehrimizin gazileriyle bir araya geldik. Ülkemizin bütünlüğü ve bağımsızlığı için dünyanın dört bir yanında mücadele vermiş ve gazilik nişanı ile şereflenmiş gazilerimizi milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelede en ön safta yer alan, toprak bütünlüğümüzün onurlu ve şerefli kahramanlarıdır. Vatanımızın beka ve selameti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu yolda fedakârca savaşan tüm gazilerimizi selamlıyorum.” dedi.

'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

“GAZİLERİMİZİN BÜYÜK FEDAKARLIĞI GELECEK NESİLLERE ÖRNEKTİR”

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığına düşkün, vatanını ve milletini her şeyin üstünde tutan bir millet olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, “Değerli gazilerimiz, büyük bedeller ödemiş, yaralar almış ve bu topraklar için kan dökmüşlerdir. Sizlerin bu büyük fedakârlığı, milletimizin hafızasında daima canlı kalacak ve gelecek nesillere örnek olacaktır. Bugün, 19 Eylül tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verilişinin yıl dönümünü de kutluyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli sembolüdür. Bu mücadelenin kahramanları olan siz gazilerimiz, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakmanın onurunu yaşatıyorsunuz.” diye konuştu.

'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

“GAZİLERİMİZE VE ŞEHİT AİLELERİMİZE VERİLEN DESTEK MİLLETİMİZİN VEFASININ İFADESİDİR”

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti: “Devletimiz ve milletimiz, sizlerin daima yanında olacaktır. Sizlerin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarınızı karşılamak ve hayatlarınızı kolaylaştırmak için çalışmak, bizler için bir görevdir. Gazilerimize ve şehit ailelerine gösterilen ilgi ve destek, milletimizin vefa duygusunun en güzel ifadesidir. Bugün vesilesiyle, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Sizlerin fedakârlıkları, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacak ve daima hatırlanacaktır. Bu anlamlı günde, bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

'Gaziler Bağımsızlığın Şerefli Kahramanlarıdır'

 

Bakmadan Geçme