Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep, Afyonkarahisar’da tanıtılacak

Afyonkarahisar’da Gaziantep Dernekler Konfederasyonu

Afyonkarahisar’da Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından 19-23 Şubat tarihleri arasında Gaziantep tanıtım
günleri düzenlenecek

 

Gastronomi ve Gaziantep Tanıtım Günleri; Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde Fuar Alanı’nda 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Tanıtım günleri hakkında bilgi veren Fly Türk Fuarcılık sahiplerinden Ekrem Doğan, fuar alanında yöresel ürünlerin, sirk gösterilerinin, sıra gecelerinnin, Gaziantep Türküleri Korosunun ve fotoğraf sergilerinin olacağını aktardı.
Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Afyonkarahisar 1. Gastronomi ve Gaziantep Tanıtım Günlerinde fuar alanındaki kapalı bölümde Afyonkarahisar halkına ve çevre illere hitap etmek isteyen Gaziantepliler, 19-23 Şubat tarihleri arasında kentte olacak. 5 gün boyunca hayvansız sirk, 3 gün sıra gecesi ve birçok etkinliğe yer verecek olan Gaziantepliler, Afyonkarahisar’a kendilerini tanıtacak.
“GAZİANTEP GÜNEY’İN İNCİSİ”
Basın mensuplarına açıklama yapan Fly Türk Fuarcılık sahiplerinden Ekrem Doğan, “Bu kadim şehir Afyonkarahisar’da bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Öncelikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Hanım ve Valimiz Davut Bey’in de destekleriyle Afyonkarahisar’da güzel bir organizasyona imza atacağımıza inanıyorum. Geldiğimiz ilk günden bu yana hiçbir desteğini esiremeyen Afyonkarahisar Belediyemize de çok teşekkür ederiz. Gaziantep’i en iyi şekilde tanıtabilmek adına, bakırlarımız, katmerimiz, baklavalarımız, içli köftelerimiz ve kebaplarımızla birlikte sizlere bir sunum gerçekleştireceğiz. 5 gün boyunca, hayvansız sirk gösterilerimiz olacak. Dünyanın en iyi ekibi olan Sirk Fantastiko ekibi burada olacak 5 gün boyunca. Aynı zamanda Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sıra gecelerimiz olacak. Sıra gecelerimiz tamamen kendi kültürümüzü yansıtan, tamamen Gaziantep’in en iyi değerleri olan Dem Sıra Gecesi grubuyla birlikte inşallah doyumsuz bir ziyafet vereceğimize inanıyoruz. Amacımız 81 ilde kendimizi iyi tanıtabilmek. Biliyorsunuz Gaziantep’i doğu olarak görüyorlar. Oysa ki Gaziantep güneyin bir incisi gibi, Güneydoğu Anadolu’nun kalkınmada çığır açmış bir kent. Bu konuda hem müzelerimiz olsun hem hayvanat bahçemiz olsun yaklaşık yılda 5 milyon turisti ağırlamaktayız. Bizlerde Gaziantep Dernekler Konfederasyonu olarak Türkiye’nin en büyük bölgelerinde en büyük fuarları yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bölge Başkanlarımızın da destekleri ile Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanımız Hasan Özaygut’u temsilen buradayız. O noktada da Fly Türk Fuarcılık olarak da bu görevi üstlendik. Türkiye’nin her yerinde Gaziantep’imizi anlatabilmek adına geziyoruz, şehir şehir dolaşıyoruz.” dedi.
“AFYON’UN YEMEYİ
İÇMEYİ SEVDİĞİNİ BİLİYORUZ”
“Afyonkarahisar’da bir gastronomi şehri. Burada yapmanızın özel bir nedeni var mı?” sorusuna cevap veren Doğan, “Aslında özel bir nedeni var mı dersek yalan olur. Afyonkarahisar’ın kültürüne güvendiğimiz için buradayız. Afyon’un yemeyi içmeyi sevdiğini biliyoruz, yeme içme kültürünün bizlere yakın olduğunu biliyoruz. Yani birçok çeşit yemeklere sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bizim için de ayrı tat, ayrı bir damak hatta güzel bir tatlı rekabet haline gelecek. Neticede iki şehirde gastronomi şehri. Afyon’u da Gaziantep’imiz de ağırlamak isteriz bu konuda.” ifadesine yer verdi.