• Haberler
  • Genel
  • “Gazi onuru ve sağlığı gözardı edilemez”

“Gazi onuru ve sağlığı gözardı edilemez”

Malul gazi Yakup İnanç’ın yaşadığı durumda hata ve kusur olduğuna inandığını söyleyen Gaziler Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, konunun takipçisi olacağını, hiç bir gazinin onur ve sağlığının gözardı edilmeyeceğini kaydetti Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, malul gazi Yakup İnanç’ın sağlık durumuna yönelik değerlendirme yapan Sağlık Müdürü [&hellip]

"Gazi onuru ve sağlığı gözardı edilemez"

Malul gazi Yakup İnanç’ın yaşadığı durumda hata ve kusur olduğuna inandığını söyleyen Gaziler Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, konunun takipçisi olacağını, hiç bir gazinin onur ve sağlığının gözardı edilmeyeceğini kaydetti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, malul gazi Yakup İnanç’ın sağlık durumuna yönelik değerlendirme yapan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’ye cevap verdi.
“ORTALIĞI KARIŞTIRMIYORUM”
Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 19 Eylül Gaziler Günü’nde malul gazi Yakup İnanç’ın durumunu derneği ziyarete gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu’na aktarıldığını hatırlattı. Kumartaşlı, Gazi Yakup İnanç’ın 15-20 günlük sürede ayağının kesilecek durumuna gelmeyeceğini kendilerinin de bildiğini, durumu saptırmak, zihin bulandırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Gazi’nin ataması yapılan İscehisar Devlet Hastanesi’nde 5 ay çalıştığı yönündeki ifadesinde bir yanılgı olabileceğini belirten Kumartaşlı; “En başta şunu söymek istiyorum. Dr. Necip Yemenici benim babamın oğlu değil. Sayın Sağlık Müdürümüze benim şahsi bir gıcıklığım, kinim yoktur. Kendisi ile hasbel kader çeşitli vesilelerle görüştüğümüz bürokratlarımızdandır. İsmail Kumartaşlı olarak ortalığı karıştıran bir kişi de değilim. Ben üyelerimin hakkını savunuyorum. Eğer ortada bir yanlış görmüşsem işin sonuna kadar gider, gerekirse Sayın Cumhurbaşkınımıza kadar başvururum. Lüzümu halinde suç duyurusunda bulunur dava da açarım. Bizim lanse etmeye çalıştığımız şu; İscehisar Devlet Hastanesi’nin sorumlu müdürü ile telefonda gö-rüştük. Sayın Müdüre gazimizin mutfağa verildiğini, suyun selin içinde çalıştırıldığını bunun etik olmadığını söyledim. Kendisine konu ile ilgili Sayın Başbakanımızın genelgesini hatırlattım. Genelgede; ‘gazilik onurunu rencide edici işler verilemez. Sağlık durumu göz önünde bulundurulur.’ diye net yazıyor. Sayın Müdür bana Başbakan’ın genelgesini bilmediği, gazimizin hizmetli olarak atandığını, başkaca bir iş veremeyeceğini belirtti. Gazimizi hiç çalıştırmaması halinde diğer çalışanlara hesap veremeyeceğini aktarmıştır.” dedi.
“AĞIZ BİRLİĞİ VAR”
Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, hastane müdürü ile yaptığı telefon görüşmesinde sinirlerin gerildiğini, haklı iken haksız duruma düşmemek için konuşmayı uzatmadığını söyledi. Bu konu ile gazilerin mutfak gibi ortamlarda sağlıklıda olsa sağlıksızda olsa çalıştırılmaması gerektiğini vurgulamak istediklerini ifade eden Kumartaşlı şöyle konuştu: “Pozitif ayrımcılığın uygulama alanına gazilerde girmektedir. Mevcut konu ile ilgili kişilerin psikolojik baskı ile ağız birliği yaptıklarını gördük. Gazimize ‘Yakup yanındayız, şahitlik ederiz.’ diyenler şimdi kıvırıyorlar. Bu işin içinde hata ve kusur olduğuna inanıyorum. O nedenle arkasından gideceğim. Gazilik onurunu rencide edici iş verilmiştir. Gazi onuru ve sağlığı gözardı edilmemelidir. Biz bunu savunuyoruz. Sayın Valimiz suç duyurusunda bulunmamızı önerdi. Kendilerininde durumu araştıracaklarını belirtmiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme