Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gazi MTAL örnek okul olduğunu gösterdi”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, pandemi sürecinde yaptığı çalışmalarla Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin örnek bir okul olduğunu gösterdiğini kaydederek, “Okulumuz, öğrencilere birçok iş imkanı sunuyor. Velilerimizin ve öğrencilerimizin lise tercih döneminde bu durumu dikkate alacağını düşünüyorum” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2020 yılı Temmuz ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“MİLLETİMİZİN FERASETİ
İLE HAİN PLANI BERTARAF
ETMEYİ BAŞARDIK”
15 Temmuz’un, sadece ülke yönetimine değil, ekonomik işleyişe de darbe isteğinin bir yansıması olduğunu kaydeden Hüsnü Serteser, “Temmuz ayı tarihimizdeki birçok önemli olaya şahit olduğumuz aydır. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, nasıl Temmuz ayının utanç hanesine yazıldıysa; bu hain darbe girişimine karşı direniş ve kazanılan zafer de gurur hanesine yazıldı. 15 Temmuz, sadece ülke yönetimine değil, ekonomik işleyişe de darbe isteğinin bir yansımasıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, milletimizin feraseti ile bu hain planı bertaraf etmeyi başardık. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46’ncı yıldönümünü idrak ettik. Kıbrıs Barış Harekatı’na imza atan rahmetli devlet adamlarımız Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kıbrıs Barış Harekâtı, günümüzde yaygınlaşan Mavi Vatan kavramının da temellerini atması bakımından da çok önemlidir. Milli Mücadelemiz’in kilometre taşlarından birisi olan Erzurum Kongresi’nin de 101’inci yıldönümü. Kurtuluş Savaşı’nın seyrini belirleyen Erzurum Kongresi’ne katılan, ardından büyük zafere giden yolda emin adımlarla ilerleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.
“ATSO GÜVENLİ
HİZMET BELGESİ ALDI”
ATSO’nun Güvenli Hizmet Belgesi aldığını belirten Serteser, “Bu yılın Mart ayından bu yana hayatımızda, “kontrollü sosyal hayat”, “yeni normal” gibi kavramlar yer alıyor. Bu kavramları sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen duyarlılığı destekledi. Biz de Odamız’da kontrollü sosyal hayat ve yeni normalin gerektirdiği şartlara azami ölçüde uyuyoruz. Hizmet binamızın girişinde misafirlerimiz, ateş ölçümleri yapılarak ve maske takmaları sağlanarak ilgili birimlere yönlendiriliyor. Binamızın çeşitli bölgelerinde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen el dezenfektanı ve ayaklı dezenfektan ünitesi konuldu. Misafirlerimizin dezenfektan kullanımı da özendiriliyor. Ayrıca hizmet binamız düzenli olarak virüse karşı dezenfekte ediliyor. Hizmet binamızda koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında üyelerimize çay ve kahve ikramını bir süreliğine durdurduk; personelimizin de bu salgından korunması için gerekli önlemleri aldık. Bu çalışmalarımız, güzel bir netice ile taçlandı. Odamız, Türk Standardları Enstitüsü’ne müracaat ederek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almak istediğini bildirdi. TSE tarafından yaklaşık 1 ay süren işlem ve incelemenin ardından Odamız, Güvenli Hizmet Belgesi aldı. Belgemiz imzalanarak tarafımıza gönderildi. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istedim.” şeklinde konuştu.
“GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖRNEK BİR OKUL OLDUĞUNU GÖSTERDİ”
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin örnek bir okul olduğunu gösterdiğini belirten Serteser, “2019’un Şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ve TOBB ETÜ arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında ilimizden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak belirlenmişti. 2019-2020 eğitim öğretim yılında bu pilot uygulamanın ilk meyvelerini toplamaya başladık. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi sürecinde yaptığı üretimle örnek bir okul olduğunu gösterdi. Okulumuz, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında alkol kullanım izinli 3.250 litre el dezenfektanı, 5.700 adet yüz siperliği, 210 ton yüzey dezenfektanı üretti. Okulumuz, çok önem verdiğimiz Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı ile öğrencilere birçok iş imkanı sunuyor. Velilerimizin ve öğrencilerimizin lise tercih döneminde bu durumu dikkate alacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.