• Haberler
  • Genel
  • Gazi Kumartaşlı’dan buruk kutlama – Kocatepe Gazetesi

Gazi Kumartaşlı’dan buruk kutlama – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dikkat çekici bir 23 Nisan kutlama mesajı yayınladı. 23 Nisan’ın milli iradenin temsili ile özdeşleşen bir bayram olduğunu kaydederek 12 Haziran seçimlerinde şehit yakınları ve gazilerin temsil edilmediğinin altını çizdi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube [&hellip]

Gazi Kumartaşlı'dan buruk kutlama

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dikkat çekici bir 23 Nisan kutlama mesajı yayınladı. 23 Nisan’ın milli iradenin temsili ile özdeşleşen bir bayram olduğunu kaydederek 12 Haziran seçimlerinde şehit yakınları ve gazilerin temsil edilmediğinin altını çizdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çovuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kumartaşlı, “Bugün 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Milli iradenin temsil edilmesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü. Öncelikle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması ilkesinin kabul edilişi anlamına gelen Türkiye Büyük millet Meclisi’nin kuruluşunu kutluyorum. 1920’de kurulan Meclis, bir savaş yönetmiştir. Yani savaş koşullarında dahi Atatürk ve silah arkadaşları, demokrasiden vazgeçmemişler, milletin hayatını etkileyecek kararları milli iradenin temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde almışlardır. Bu kutlu günün çocuklara armağan edilmesi ise Türk çocuklarının şansı ve övünç kaynağıdır. Çocuklarımız, bu ülkeyi kendile-rine emanet eden büyüklerini, şehitlerini, gazilerini hatırlamalı, onlar kadar bu vatanı sevmelidirler” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli iradenin temsil yeri olduğunun altını çizen Kumartaşlı, 12 Haziran seçimlerinde şehit yakınları ve gazilerin temsil edilmediğini hatılattı. Kumartaşlı, “12 Haziran’da yapılacağı açıklanan genel seçimlerde Türkiye’de Meclis’e girmesi beklenen hiçbir parti, aday listelerinde şehit yakınları ya da gazilere yer vermemiştir. Dernek genel başkanımız Malül Gazi J.Ütğm.Taner Uran bir partiden aday adayı olmuştur, ancak listeye girememiştir. Bir diğer Şehit Annesi Pakize Ana, başka bir partiden aday adayı olduğu halde aday gösterilmemiştir” diye konuştu.
Şehit yakınları ve gazilerin Meclis’te temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Kumartaşlı, şöyle devam etti:
” Dış basında terör örgütünün yasal kanadı olduğu söylenen BDP’nin desteklediği ve daha önce terör örgütü ile bağlantısının bulunması ya da bölücülük suçlarından hüküm giymiş bağımsız adayları Meclis’e sokmak için gayret gösterenler, neden milletvekili listelerinde şehit yakınları ile gazilere yer vermemiştir? İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında adeta Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okuyarak gövde gösterisi yapanlar, ortalığı yakıp yıkanlar, toplumda tedirginliğe sebep olanlar için en yetkililerden en yetkisiz kişilere kadar herkes devreye girmeye çalışırken, şehit yakınları ve gazilerin Meclis’te temsil edilmek istenmesi, kimsenin dikkatini çekmemiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme