• Haberler
  • Spor
  • Gazeteniz Kocatepe'nin Muhabiri Nail Azbay 'Afyon Motosiklet Festivali'ni' sizler için takip etti : Etkinlikler beğeni topladı

Gazeteniz Kocatepe'nin Muhabiri Nail Azbay 'Afyon Motosiklet Festivali'ni' sizler için takip etti : Etkinlikler beğeni topladı

MOTOSİKLET FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİDünya Motokros Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'da 'Motosiklet Festivali' düzenlendi. Festivalde klasik otomobiller sergilendi. Motosiklet tutkunları alanda çadır kurup kamp yaptı. Afyonkarahisarlı motosiklet tutkunları alanda ev sahipliğini üstlendi. Bursa'dan gelen milli sporcular da su kayağı yaptı.   CELAL BAYAR'IN İLK MAKAM ARACI SERGİLENDİ Motosiklet Festivali'nde en dikkat çeken noktalardan bir tanesi de [&hellip]

MOTOSİKLET FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ
Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’da “Motosiklet Festivali” düzenlendi. Festivalde klasik otomobiller sergilendi. Motosiklet tutkunları alanda çadır kurup kamp yaptı. Afyonkarahisarlı motosiklet tutkunları alanda ev sahipliğini üstlendi. Bursa’dan gelen milli sporcular da su kayağı yaptı.

CELAL BAYAR’IN İLK MAKAM ARACI SERGİLENDİ

Motosiklet Festivali’nde en dikkat çeken noktalardan bir tanesi de klasik otomobil sergisi oldu. 6 aracın sergilendiği festivalde, 1950’den 1990’lı yılların araçları sergilendi. Araçlar içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sivil cumhurbaşkanı olan Celal Bayar’ın ilk makam aracı da en çok ilgi gören araç oldu. 1952 model beyaz renkli araç Celal Bayar’ın cumhurbaşkanlığı döneminde kullanılan bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Serginin sorumlusu olan Ahmet Güler, her aracın ilgi gördüğünü fakat en fazla bu aracın ilgi gördüğünü söyledi.

KAMP ALANINA YÜZLERCE ÇADIR KURULDU

Festivalin bir ayağı da kamp alanındaydı. Çok sayıda motosiklet ve doğa tutkunu kamp alanında çadır kurdu. Yüzlerce çadırın kurulduğu kamp alanında çadırlar içerisinde benzinli tüple çaylar demlendi. Çadır kuranlar arasında yer alan Muhammed Ali Koca ortamı çok iyi bulduğunu söyledi. Koca, “Biz Ankara’dan buraya geldik. Gerçekten çok güzel bir alan oluşturulmuş. Çok sayıda motosiklet tutkunu olan arkadaşımızla buradayız. Yarışlarda çok güzel geçiyor. Sadece hava biraz sıcak. Onun dışında her şey çok güzel” dedi.

AFYONLU MOTOSİKLETÇİLER EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Afyon Motosiklet Kulübü üyeleri de festivale tam kadro katıldı. Kulüp üyeleri motosikletiyle yurt içi ve yurt dışından gelen misafirleri ev sahibi olarak karşıladı. Motosikletlerini de sergileyen kulüp üyeleri gelen misafirlere de yol gösterdi. Kulüp Başkanı Hakan Kumartaşlı, “Burada 50’ye yakın motosiklet tutkunu arkadaşımız motosikletiyle bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirleri bir ev sahibi gibi karşılıyoruz” dedi.

ZİPLİNE HERKESİ EĞLENDİRDİ

Festival alanına adrenalin tutkunları için zipline kuruldu. Festival alanına 80 metre uzunluğunda zipline halatı kuruldu. Adrenalin ve heyecan seven gençler zipline ile kayarak doyasıya eğlendi.

SU KAYAĞI HEYECANI ARTIRDI

Bursa’dan gelen su kayağı milli sporcuları da adrenalin ve heyecan sevenlere su kayağının nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde öğretti. Milli Sporcu Tayyibe Uzer, bu sporu uzun yıllardır yaptığını söyleyerek, “Ben Bursa’dan geliyorum. 33 yaşındayım. 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Bir bayan için aslında hiçbir zorluğu yok. Çok heyecanlı bir spor. İlk etapta zorluk oluyor. Devamında kolaylıkta geliyor. Çocuğumla geldim. Onu da inşallah sporcu yapacağım.”
Milli sporcu Hilal Doğan ise, “Vücudu geliştiren güzel spor. Yaz ayalarında insanları serinleten bir spor. Çok mutlu oluyorum bu sporu yaparken. Herkes bu sporla mutlaka tanışsın mutlaka.” dedi. >> Nail AZBAY’ın Özel Haberi.

Bakmadan Geçme