• Haberler
  • Genel
  • “Gazeteciye tehdidi kınıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Gazeteciye tehdidi kınıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, İzmir’de yayın yapan Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Tolga Tekin’in tehdit edilmesine tepki gösterdi Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Reşat Yörük'ün, Yeni Asır Gazetesi Muhabirini tehdit etmesine sert tepki gösterdi. GAZETECİ İŞİNİ YAPMIŞTIRAbdioğulları, 'İşini yapan gazetecilerin tehdit edilmesi kimsenin haddi değildir. [&hellip]

"Gazeteciye tehdidi kınıyoruz"

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, İzmir’de yayın yapan Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Tolga Tekin’in tehdit edilmesine tepki gösterdi

Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Reşat Yörük’ün, Yeni Asır Gazetesi Muhabirini tehdit etmesine sert tepki gösterdi.
GAZETECİ İŞİNİ YAPMIŞTIR
Abdioğulları, “İşini yapan gazetecilerin tehdit edilmesi kimsenin haddi değildir. Kınıyoruz” dedi.Yeni Asır Gazetesi’nin tecrübeli muhabiri Tolga Tekin’in, İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin, yeni uygulamaya konulan ulaşım sistemi sonrası yaşanan mağduriyetlerini haber yapmasından rahatsızlık duyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Reşat Yörük tarafından aranarak “Bu haberleri özellikle yaptığın söyleniyor. Mahalleliyi sen kışkırtıyorsun deniliyor. Bu senin için de gazeten için de iyi olmaz. Bunu bil” şeklinde tehdit edilmesinin affedilecek bir tarafı olmadığını de belirten Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları konuşmasını şöyle sürdürdü:
HADDİNİ AŞMIŞTIR
“Bir gazetecinin binlerce insanı tahrik ederek sokaklara döktüğü nerede görülmüştür. İstese de başaramaz. Olay tamamen belediyenin uygulamasından mağduriyet duyan insanların tepki göstermesi, bu tepkinin de gazeteci tarafından haber yapılması olayıdır. Ama halkın tepkisinden ürken basın müşaviri ki basının haklarını öncelikli savunması gereken biri olması gerekirken gazeteciye faturayı çıkarmak istemiş ve bununla da yetinmeyerek bir gazeteciyi tehdit etme hadsizliği göstermiştir. Bu tehdit olayının baş aktörünü şiddetle kınıyor, başta Cumhuriyet savcıları olmak üzere Belediye Başkanı’nı gerekeni yapmaya davet ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme