Gazetecilik kutsal ve zorlu bir meslek

Vali Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında Türkiye’de, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte her yıl 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını söyledi.“BASIN DEMOKRATİKTOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZİ”Basının, geçmişten günümüze demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından birisi [&hellip]

Vali Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında Türkiye’de, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte her yıl 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını söyledi.
“BASIN DEMOKRATİK
TOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZİ”
Basının, geçmişten günümüze demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğuna dikkat çeken Tutulmaz, “Basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Basının Ülkemizin ve İlimizin sorunlarını objektif bir şekilde kamuoyuna aktararak toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, etkin çözüm önerileri ile demokrasinin güçlenmesine, gelişmesine ve daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır. Basın mensupları bu önemli görevi yerine getirirken ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamakta,  aynı zamanda ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik tanıtımına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta görevlerini yerine getirerek halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim.” dedi.
ÇOBAN: BASINA HER ZAMAN EŞİT OLDUM

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, görev yaptığı iki dönemde Afyonkarahisar’daki basın kuruluşları ve gazetecilere karşı her zaman eşit mesafede olduğunu belirtti. Başkan Burhanettin Çoban, bu süreçte basın etik ve ilkeleri çerçevesinde kalarak, Belediye hizmetlerinin halka duyurulmasını sağlayan tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Her yıl, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı’nda geleneksel hale getirdikleri programlarda, basın çalışanları ile bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar’da yayın yapan televizyon, gazete, radyo ve internet medyasıyla iletişim kanallarını her zaman açık tuttuklarını söyledi.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, MHP Afyonkara-hisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Türkiye Gazeteciler Konfederas-yonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Arık, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Ülkü Ocakları Afyonkarahisar Sosyal Medya ve Basın Birimi Başkanı Sabri Duysak yayınladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

Bakmadan Geçme