• Haberler
  • Genel
  • Gazetecilerden Afyon övgüsü – Kocatepe Gazetesi

Gazetecilerden Afyon övgüsü – Kocatepe Gazetesi

Basın Konseyi toplantısı için Afyonkarahisar'a gelen gazeteciler, Afyon'dan övgüyle bahsetti Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2'nci Başkanı Murat Önok, Basın Konseyi Genel Sekreteri, Namık Koçak, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski [&hellip]

Gazetecilerden Afyon övgüsü

Basın Konseyi toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen gazeteciler, Afyon’dan övgüyle bahsetti

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Bölge Toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2’nci Başkanı Murat Önok, Basın Konseyi Genel Sekreteri, Namık Koçak, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı katıldı. Konuşmacılar, Afyonkarahisar’dan övgüyle bahsetti.
DÜNYA ÇAPINDA DEĞERLERİ VAR
Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, çocukluğunun Afyon’da geçtiğini hatırlatarak “Kişiliğimin oluştuğu yıllarda Afyon’da Afyonlularla birlikte oldum. Bu bir gensel kalıtıma dönüştü. Afyon’un güzelliğini Türkiye’ye dahi tanıtamamıştır. Afyon’un güzellikleri anlatılabilse, doğayı ile, iklimiye, unsanıyla dünya çapında değerlere sahip” dedi.
İSTEYİN, DAHA FAZLA İSTEYİN
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise “İngiliz Kraliyet Ailesi’nin kirazı Afyon’dan gidiyorsa bunu her yerde ilan etmeniz, bunun hakkını vermeyenlerden hesabını sormak da sizin işiniz. Afyon’un bu kadar güzellikleri varken, Kale’sinin dışında sıcak su kaynaklarınız ve doğal kaynaklarınızla bunun hakkını alamıyorsanız, o zaman ben de sorarım neden sesiniz çıkmadı? İsteyeceksiniz, daha fazla isteyin. İsteğinizi yerine getirmeyeni de cezalandırın” ifadelerini kullandı.
AFYON ZAFER ŞEHRİDİR
TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk “1954’te Afyon’a törenlere gelmiştim. Atatürk’ün Afyon’a bağlılığını biliyordum. O tarihten bu yana defelarca Afyon’a geldim” derken, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı ise “Afyon benim bilincimde zafer demek. Afyon’u sucukla, etme görmek geçmedi. Afyon zafer demek. Niçin zafer? Biz bu zaferi özgür bir Cumhuriyet yaratmak için kazandık” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK İNSANI ÖZLEDİM

Ergenekon Davası nedeniyle 6 yıl Silivri Cezaevi’nde kalan Tuncay Özkan, cezaevinde en çok “insan”ı özlediğini söyledi. Özkan, şöyle konuştu:
“Ben 6 yıllık esaret sırasında yemek özlemedim, bir yere gideyim de şöyle bir şey yapayım demedim. En çok insan özledim. Çıkar çıkmaz ilk sorduğum şey, arkadaşlarımdı. Benim fikirlerimi sevmeyebilirsiniz, gazeteciliğim sırasında canını yakmış olabilirim. Bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin insanların kucaklaşması olduğunu düşünüyorum. 10 Mart’ta çıktım. O zamandan bu yana geldiğim 39’uncu il Afyon. Binalarımız gelişmiş, ama birbirimize olan saygımızı yitirmişiz.”
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme