Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteciler Konfederasyonu, Afyon’da toplanacak – Kocatepe Gazetesi

Gazeteciler Konfederasyonu, Afyon’da toplanacak – Kocatepe Gazetesi
Gazeteciler Konfederasyonu, Afyon'da toplanacak

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla Kent Kafe’de gazetecilerin sorunlarının konuşulduğu bir istişare toplantısı düzenlendi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın Ocak ayında AK Parti’yi ağırladıktan sonra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu toplantısına da ev sahipliği yapacağını söyledi. Abdioğulları, “Geçen yıl yaptığımız ödül töreninden sonra bazı arkadaşlarımız, ‘Bizim sorunlarımızı protokol üyeleri dinlemeli’ demişti. Bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde AK Parti’nin İstişare Toplantısı’nın Afyonkarahisar’da yapılacak olması dolayısıyla, biz bunu 15-17 Ocak’ta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Beşinci Başkanlar Kurulu’na ev sahipliği yapacağımız süreçte organize etmeyi düşündük. Bu teklifi gündeme getiren arkadaşlarımızdan, tekliflerine sahip çıkmasını istirham ediyoruz” dedi.
BİRBİRİMİZİ KÖTÜLEMEYELİM
Toplantıda söz alan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kocatepe Gazetesi Muhabiri Murat Arısoy, Başkanlar Kurulu toplantısında gazetecilerin sorunlarını yeterince anlatamayacağını, gazetecilerin sorunlarının daha geniş bir toplantıda gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Arısoy, “Biz, birbirimize sahip çıkmıyoruz. Birbirimizi ilk fırsatta kötülemeye çalışıyoruz. Bundan vazgeçmemiz lazım” dedi.
BİK, SAYIYI 5’E İNDİRMELİ
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı İsmail Akar, gazetecilerin mali ve idari konularda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Akar, gazetelere verilen özel ilanların artması ve gazetecilik mesleğinin daha ileri götürülmesi konularında Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ile ortak çalışmalara imza atabileceklerini aktardı. Akar, Basın İlan Kurumu’nun gazetelerde 7 kişinin çalışmasını zorunlu tuttuğunu,bu sayının 5’e düşürülmesi için girişim yapılabileceğini aktardı.
TUTMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMİYORUZ
Yenigün Gazetesi Sahibi ve AGD Başkanvekili Ahmet Akosmanoğlu da “Muhabirlerin sıkıntılarını biliyoruz. Biz de masanın öbür tarafında oturanlar olarak konuyu değerlendiriyoruz. Muhabir, işe başlamadan önce tutmayacağımız sözü vermiyoruz. Muhabire ‘Sana 2 bin lira vereceğim’ demek kolay. Ama ay sonunda ‘Cebimde 1000 lira var’ derseniz, verdiğiniz sözü tutmamış oluyorsunuz. İnanın, Afyonkarahisar’daki tüm gazete sahipleri, daha iyi şartlarda çalışmak ve muhabirlere iş vermek ister” diye konuştu.
HATIR-GÖNÜLE KARŞI KONULAMIYOR
Türkeli Gazetesi Muhabiri Oktay Yüksel, muhabirlerin ekonomik olarak zor durumda olduğunu, çoğu muhabirin ikinci iş yaparak geçinmek durumunda kaldığını aktardı.
Türkeli Gazetesi Muhabiri Mehmet Karakaş ise, hatır ilişkileri dolayısıyla kurumların profesyonel basın sözcüsü ya da gazeteci istihdam etmediğini aktardı. Karakaş, “Bir müdür veya sivil toplum temsilcisi bizi arayıp ‘Şu haberi dağıtıver’ dediğinde ‘Tamam’ diyoruz. Muhabire nazı geçen kişi, bu alışkanlığını sürdürüyor. Böylece o kişinin profesyonel bir istihdama ihtiyacı kalmıyor” diye konuştu.
BASIN BÜLTENLERİ DERNEK’TEN DAĞITILSIN
Yenigün Gazetesi Köşe Yazarı Dinçay Doğar da bu görüşe şöyle katkı sağladı:
“Bu doğru bir tespit. O zaman denilecek ki, bizim derneğimiz var. Artık bütün basın bültenlerini hatır gönül ilişkileri ile değil, Dernek vasıtası ile kamuoyuna ulaştırın. Dernek bu faaliyetten de para kazansın.”
ODA VE BORSALAR’DA
BASIN BİRİMİ KURULMALI
Toplantıda açık hava ilanlarıyla ilgili yeni düzenleme yapılması talebi ile Belediye’ye başvurulması, özel ilan pastasının çoğunun açık hava ilan şirketi tarafından elde edildiğinin hatırlatılması not edildi. Ayrıca Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası gibi kurumların, sivil toplum örgütlerinin, büyük şirketlerin ve belediyelerin profesyonel bir basın sorumlusu istihdam etmesi konusunda da öneride bulunulması kararlaştırıldı. AGD tarafından düzenlenecek toplantıların, 2016 yılında da devam edeceği bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)