'Gazeteciler Halkın Gözü Kulağıdır'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla mesaj yayımlayan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erkan, gazetecilerin haber alma özgürlüğün sigortasıdır olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Erhan, her bir haberin hazırlanmasında  gazetecilerin büyük çabası ve özverili bir çalışması olduğunu söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 1962 yılından itibaren gecesini gündüzüne katarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haber alma özgürlüğünü yaşamasını sağlamak için emek veren basın mensuplarının yılda 1 gün de olsa hatırlanmasını sağlayan gün olarak kutlandığını belirtti. Erhan, “Her bir gazeteci bu özgürlüğün sigortasıdır. Basın mensuplarının bu emeğinin karşılığı her gün maddi manevi verilmeli ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hediye ettiği ülkemizin demokratik bir Cumhuriyet olarak ayakta kalmasına sundukları katkının değeri her gün hatırlanmalıdır. Gazeteciler halkın gözü kulağıdır. Kendisinden çok uzakta gerçekleşen veya herhangi bir şekilde dikkatini çekme ihtimali olmayan olaylar hakkında bilgi sahibi olan halk bunu gazetecilere borçludur. Her gün defalarca karşımıza çıkan, bazısına 3 bazısına 5 dakika ayırarak bilgi edindiğimiz her bir haberin arkasında çok büyük bir çaba ve çok uzun zaman ayrılmış özverili bir çalışma vardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çalışmaların da özgürce gerçekleştirilebilmesinin ve bu çabaların karşılığının alınmasının her zaman savunucusu, her emeğin hak ettiği değeri bulmasının en büyük destekçisi olacağız. Bütün bu duygular ve düşünceler ışığında tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlar, doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik yolunda başarılı bir çalışma hayatı dilerim.” dedi.

Bakmadan Geçme