• Haberler
  • Genel
  • Gazeteciler, artık burada buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Gazeteciler, artık burada buluşacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin sosyal tesisleri törenle açıldı. Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar basının hak ettiği konuma kavuşması için gösterdikleri çabanın süreceğini söyledi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin sosyal tesisleri törenle açıldı. Kentin merkezi caddeleri arasında olan Bankalar Caddesi’ndeki Meydanoğlu İş Hanı’nın en üst katında gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, [&hellip]

Gazeteciler, artık burada buluşacak

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin sosyal tesisleri törenle açıldı. Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar basının hak ettiği konuma kavuşması için gösterdikleri çabanın süreceğini söyledi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin sosyal tesisleri törenle açıldı. Kentin merkezi caddeleri arasında olan Bankalar Caddesi’ndeki Meydanoğlu İş Hanı’nın en üst katında gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar’ın yanı sıra daire müdürleri, siyasi parti yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
HER DESTEK İÇİN 10 FİDAN
Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, sosyal tesislerin açılışında bütün katılımcılara teşekkür etti. Abdioğulları, sosyal tesisin Dernek’e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Sizler için plaket vermeyeceğiz. Afyon Basın Ormanı’na kişi başı 10’ar fidan dikeceğiz” dedi.
Abdioğulları, ünlü gazeteci ve televizyon programcısı Mehmet Ali Birand’la ilgili “beyin ölümü gerçekleşti” haberlerine de değinerek “Ülkemizin en önemli gazetecileri arasında yer alan Mehmet Ali Birand’a acil şifalar diliyorum. Birand’ın vefat ettiği iddialarının asılsız olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
BASIN, KAMU
HİZMETİ YAPIYOR
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Buranın eski metruk hâlinden kurtulup gazetecilere hizmet verecek olmasından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Her türlü etkinliğin rahatlıkla yapılabileceği böyle güzel bir müesseseyi kazanmanızdan dolayı ben de minnettar oldum. Buranın önceki hâli kötüydü. Bizleri de bu durum memnun etti. Dernek yönetimini ve derneğe gönül veren arkadaşları tebrik ediyorum. Basın her şeyin üzerinde kamu hizmeti yapıyor. Yaptığı çalışmalarda moral ve motivasyona ihtiyacı var” diye konuştu. (Kocatepe)

“Meslek eğitimlerine önem vereceğiz”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, AGD Sosyal Tesisi’nin açılışına katılanları, makamında
ağırladı. Abdioğulları, dernek olarak basın mensuplarının mesleki eğitimlerine önem verdiklerini söyledi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, AGD Sosyal Tesisi’nin açılışından sonra, katılımcıları makamında ağırladı. Ziyarete Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Güçlüer, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Celal Bursalıoğlu katıldı.
Ziyarette dernek hakkında bilgi veren Mehmet Abdioğulları, “Biz dernek olarak üyelerimizin mesleki eğitimlerini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğümüz ile ortak bir proje geliştirdik. Basın İlan Kurumu ile de birlikte çalışıyoruz. Basın İlan Kurumu, ilimiz için son derece yararlı oldu. Mesleki yönde eğitimlerimiz çeşitli konularla devam edecek” dedi. (Kocatepe)

Yolda, belde,
Tozda, toprakta
Asker gecesinde
Cenaze evinde
Biz biriz
Birlikteyiz

Haberde, yazıda
Yazın da kışın da
Yağmurda karda
En zor zamanda
Biz biriz
Birlikteyiz

Düğünümüz bir
Bir elemimiz
Biz biriz
Birlikteyiz

TOKİ’de proje
aşamasına geçildi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Tel, dernek olarak yapılan çalışmaları aktardı. Tel, “2012’de Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından akreditasyonu tamamlanmış ve en çok üyeye sahip olması nedeniyle toplam 21 bin TL destek hibesine layık görülmüştür. Basın İlan Kurumu akreditasyonundan aldığımız güç ile, TOKİ genel merkezine yaptığımız ziyarette, Afyonkarahisar Belediyesi ile yapmış olduğumuz ortak çalışma sonrasında, gazeteci arkadaşlarımızın konut sahibi olmaları için gerekli girişimlerde bulunulmuş, arsa tahsisi ve arsa birleştirmeleri tamamlanmış olup, proje aşaması devam etmektedir” ifadelerini kullandı. Tel, basın mensuplarının birlik ve beraberliklerini pekiştirici etkinliklere imza atmayı sürdüreceklerini bildirdi. (Kocatepe)

İsa Kuş, Dernek’te göreve başladı

Afyonkarahisar Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki görevinden bir süre önce ayrılmak zorunda kalan İsa Kuş, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Halkla İlişkiler Müdürü oldu.

Gazetecilere bilgi teknolojileri eğitimi verilecek

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ile birlikte Zafer Kalkınma Ajansı’na bir proje sunduklarını söyledi. Gazetecilere yönelik olarak sosyal medya ve bilgi teknolojileri hakkında düzenlenmesi planlanan eğitimin yararlı olacağına inandığını söyleyen Gölbaşı, “Bu konuda, Zafer Kalkınma Ajansı’nın projeyi onaylaması hâlinde basın mensubu arkadaşlarımızın eğitime rağbet göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Gölbaşı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması’na da Afyonkarahisar’dan iki gazetecinin katıldığını belirtti.

Sarı Basın Kartı
sahibi sayısı artacak

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, gazetecilere yönelik yıpranma payı düzenlemesiyle birlikte Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerin sayısının artacağını kaydetti. Orhan, “Yeni çıkan kanunla birlikte, Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler, yıpranma payı denilen düzenlemeden yararlanabilecek. Böylelikle, özellikle Anadolu’da Sarı Basın Kartı sahibi gazeteci sayısı artacak. Şu anda Afyonkarahisar’da 41 Sarı Basın Kartı sahibi var” dedi.

Şanlı’dan teşekkür

Afyonkarahisar’da özel halk otobüsü hizmeti veren Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, basın mensuplarına teşekkür etti. Şanlı, “Gazeteci arkadaşlarımız, bize destek oldular, destek oluyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme