Gazeteciler arasında aile ortamı sağlandı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, gazeteciler arasında aile ortamını sağladıklarını belirtti. Genel Kurul’da yapılan oylamada Abdioğulları yeniden başkan seçildi Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Gazete sahipleri ve basın mensuplarının yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili [&hellip]

Gazeteciler arasında aile ortamı sağlandı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları, gazeteciler arasında aile ortamını sağladıklarını belirtti. Genel Kurul’da yapılan oylamada Abdioğulları yeniden başkan seçildi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Gazete sahipleri ve basın mensuplarının yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunubeven, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Demokrat Parti İl Başkanı Gürcan Şensoy, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Dinçay Doğar’ın da katıldığı Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’na Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy seçildi. Özsoy’un yardımılıklarını Hüseyin Tutumlu ile Ertuğrul Sevim yürüttü.
YÜKSEK İSTİŞARE
KURULU OLUŞTURULDU
AGD Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, gazeteciler arasında aile ortamının sağlandığına dikkat çekti. Abdioğulları, “Bizim en büyük emellerimizden birisi şu aile ortamını oluşturabilmekti. Eğitim seminerleri ve diyaloglarla bunun sağlandığını düşünüyorum. Komisyonlar kurduk.Bu komisyonlarda görev alan arkadaşlarımız da taşın altına elini soksun istedik. Ayrıca Yüksek İstişare Kurulu kurmayı da kararlaştırdık” dedi.
CİDDİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ
3 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları faaliyetleri de anlatan Abdioğulları, “3 yıllık bir süreç içinde birlik ve beraberliği korumak için elimizden geleni yaptık. Ziyaretlerimize Ankara’dan başladık. Mihmandar olarak Halil Ürün ağabeyimizi seçmiştik. Bütün vekillerimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bizim yanımızda oldu. Bu kucaklaşma 3 yıl boyuncva devam etti. Siyasi partilerle uyum içinde çalıştık. Bakanlıklar nezdinde Derneğimizin yönetim kurulu üyelerine de teşekkür etmek istiyorum. 15’e yakın ciddi proje yaptık. Bunlardan en önemlisi, Türkiye genelinde kurulan Gazeteciler Konfederasyonu’na girmekti. Ege Gazetecileri Federasyonu’nun başkanlığını da aldık. Bunu bir başarı olarak sayıyoruz” ifadelerini kullandı.
SİYASETTE DE GAZETECİLER VAR
Gazetecilerin toplumun nabzını tuttuğunu, bu bağlamda basın mensuplarının siyasi partilerde görev aldığını hatırlatan Abdioğulları, “Satılmış Akkaş AK Parti’de, Mejnun Sancak MHP’de, Hüseyin Tutumlu AK Parti’de, Ertuğrul Sevim MHP’de görev almıştır. Ayrıca aramızdan bir büyüğümüz olan Dinçay Doğar da Demokrat Parti’den milletvekili adayı olmuştur” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

SİYASİLERİN GÖZÜYLE YEREL BASIN

Afyonkarahisar Gazetecileri Olağan Genel Kurulu’nda siyasetçiler de konuşma yaptı. İşte o konuşmalardan özetler:
-Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz: Yıllardan beri gerek gazete sahipleri ile, gerek basın çalışanları ile güzel bir birliktelik sergilendi. Siyaset sahnesinde aktif olarak bulunduğum dönemde Afyon’daki basının gerek yerelde, gerek genelde olaylara hassasiyetinin, diğer illerdeki basın mensuplarını kıskandıracak düzeyde olduğunu söylemek istiyorum. Bundan sonra da görevi devredeceğimiz arkadaşlarımızın aynı hassasiyetle, basınla ilişkileri devam ettireceklerini düşünüyorum. Basın çalışanlarının işgüvenliği konusunda, ücretlerinin artırılması konusunda talebimiz olduğunu da söylemek istiyorum.
-Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş:
Yöneticilerden daha iyisini istemeyi gazetecilerden talep edebilir yurttaş. Yapılan iyi şeyler desteklenmelidir, yol gösterilmelidir. Yurttaşın talebini ancak gazeteciler vasıtasıyla duyurabiliyorsak, gazeteci muhalefetten yana, muhalif olmalılar. Gazeteci özgür olmalıdır. Gazeteci özgür olmazsa basın özgürlüğü olmaz. Basın özgürlüğü olmazsa haktan ve hukuktan bahsetmek mümkün olmaz. Gazetecilik, halkın hakkını ve hukukunu savunmaktır. Ben Afyon gazetecilerinin bu konuda ilerleme kaydedeceği konusunda umutluyum.
-AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven: İki vekilin de söyledikleri sözlere imzamı attığımı söylemek istiyorum. Gazetecilik hakikaten halka doğru bilgiyi verebilmek sanatıdır. Gazeteci, yapıcı bir muhalefet olmalıdır. Halkı yönlendirmek değil, halka doğru bilgiyi vermek tercih edilmelidir. Biz tarafsız, bağımsız gazetecilerden yana olduk. Halkı bilgilendirmenin yanında olmalıyız. Gazetecilik, balıkçılığa benzer. Balığı bir gün geç sunarsanız o balık kokar. Gazetecilik de öyledir. Ben yaptığınız çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.
-Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak: Sayın İbrahim Yurdunuseven’in teşbihini beğendim. Bugün gazetecilik dondurmacılığa benziyor. Sosyal medyanın gelişimiyle, gazetecilik daha da zorlaştı. Allah kolaylıklar nasip etsin. Anayasal ilkeler, tarihsel bir süzgeç içinde cümlelerin bir araya gelmesinden ibarettir. Bizim Anayasamızda da basının hür olduğu ve sansür edilemeyeceği belirtilmiştir. Anayasamızın 28’inci maddesi bu cümle ile başlar. Sansür, günümüzde ekonomik zorlamalarla, siyasi baskılarla, başka yöntemlerle yapılabilen bir olgu. Ülkemizde ulusal basın ile yerel basının olanak bakımından farkları var. Ulusal basında o sansürü daha çok görürken yerel basın konusunda daha umutluyuz. Bizler haber değeri taşıyan faaliyetlerimizin yerel basında yer bulduğunu, çalışmalarımızın topluma iletibildiğini görüyoruz. Basın mensuplarımızın birçok sorununun olduğunu biliyorum. Siyasiler olarak biz siyasilerin de elimizden gelen imkanı ortaya koyarak basın mensuplarının sorunlarının giderilmesi konusunda çaba göstermesi gerekiyor. Ben, kendi adıma ve partim adına bunun sözünü veriyorum.
-Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Dinçay Doğar: 7 kişinin sigorta primi ve maaşları, gazete okuyucunun azaldığı bir dönemde gazete sahiplerini zorlamaktadır. Siyaset kurumu, nasıl çiftçiye, köylüye destek veriyorsa, gazete sahiplerine de bu şekilde teşvikler ve destekler vermeli. Bu olmazsa 5-6 sene içinde yerel gazeteciliğin cenazesini hep birlikte kaldırırız.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:
Mehmet Abdioğulları, Ahmet Akosmanoğlu, Hüseyin Oysal, Mejnun Sancak, Hamza Top, Murat Emre, Murat Arısoy
Denetim Kurulu: Sezer Küçükkurt, Abdullah Ertek, Ali Fuat Güçlüer
Disiplin Kurulu: Muhuttin Yeşilay, Mesut Mercan, Burcu Aydın

GÖREV KURULLARI OLUŞTURULDU

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, bundan sonraki faaliyet döneminde kurullar vasıtasıyla proje üretecek. Bu bağlamda oluşturulan kurullar şöyle:
Yüksek İstişare Kurulu, Kadınlar Kurulu, Sosyal Medya ve İletişim Kurulu, Teşkilatlanma Kurulu, Markalaşma ve Tanıtım Kurulu, Fotoğrafçılık Kurulu, Kültür Kurulu, Spor Kurulu

Bakmadan Geçme