• Haberler
  • Genel
  • 'Gazeteciler aile ocağını tüttürmeli' – Kocatepe Gazetesi

'Gazeteciler aile ocağını tüttürmeli' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin (AGD) yeni binasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yılmaz, ziyaretinde derneği 'aile ocağı' olarak ifadelendirerek, ocağın bacasının her daim tütmesi gerektiğini söyledi MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Mehmet Abdiloğulları başkanlığındaki AGD'yi ziyaret etti. Yılmaz, önümüzdeki günlerde açılacak olan dernek binasını gezerek, Başkan Abdioğulları'ndan bilgi aldı. [&hellip]

“Gazeteciler aile ocağını tüttürmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin (AGD) yeni binasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yılmaz, ziyaretinde derneği ‘aile ocağı’ olarak ifadelendirerek, ocağın bacasının her daim tütmesi gerektiğini söyledi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Mehmet Abdiloğulları başkanlığındaki AGD’yi ziyaret etti. Yılmaz, önümüzdeki günlerde açılacak olan dernek binasını gezerek, Başkan Abdioğulları’ndan bilgi aldı. Yılmaz, basın emekçilerinin çok zor şartlarda çalıştığını, buna her alanda şahit olduğunu ifade ederek, yeni açılacak olan dernek binasına tüm basın camiasının sahip çıkmasını istedi. Dernek için, ‘aile ocağı’ ifadesini kullanan Yılmaz, “Gazeteci arkadaşlarımızın ne şartlar altında çalıştıklarına hep birlikte şahit oluyoruz. Fakat aile ocağını burada hazır olarak tutmanız takdire şahin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu arada 10 Ocak Gazeteciler Gününüzü de kutluyorum. Cumhurbaşkanı’nın gelişine denk geldi. Sayın Cumhurbaşkanı da dün şaşırdı o kadar çok basın mensubunu gördüğünde. İlimizde resmi ilan alan gazete sayısını gördüğünde hayret etti. Afyon dünden iyi ama gelecekte daha iyi olmak zorunda. Bu konuda sivil toplum örgütlerine düşen görevler var, iktidar ve muhalefete düşen görevler var. Tabii ki basınımıza ve halkımıza da düşen görevler var.”şeklinde konuştu.
“HALK BİZE DUA EDİYOR”
Her daim olumlu ve de anlayışlı bir muhalefet yapma anlayışında olduklarını söyleyen Yılmaz, yıpratıcı muhalefet anlayışından uzak durduklarını söyledi. Olayları olabildiğince güzel bir şekilde dile getirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Biz seviyeli ve anlayışlı bir muhalefet anlayışını benimsemeye çalışıyoruz. Yıpratıcı değil de tatlı dille sorunları dile getiriyoruz. Yanlışları kibarca anlatıyoruz. Hatta bazı olayları mizansal olarak diler getiriyoruz. Mesela halkımız 2’nci Dumlupınar Caddesi’ne çam diktiğimiz için halk gelip bize teşekkür ediyor. Sen oraya çam dikmeseydin bu yollar böyle olmazdı diyorlar. Halk bize dua ediyor. Bu dualar da bize yeter. Tabi bu olaylarında halka iletilmesinde basınımızın çok önemli bir katkısı var. Basınımız Afyon’da olaylara oldukça seviyeli, önce Afyon anlayışıyla olaylara yaklaşıyor. Buda bizi mutlu ediyor. Tekrar bu aile ocağınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu ocağın bacasını tüttürmede üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Basın camiasının birlik beraberliği her daim devam etmelidir. ”ifadelerini kaydetti.
“GAZETECİLERİN
HAKKI GERİ VERİLDİ”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde çok güzel bir haber aldıklarını dile getiren AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları ise, gazetecilerin geçtiğimiz yıllarda yıpratıcı meslekler gurubundan çıkarıldığını ancak geçtiğimiz gün bu yasanın tekrar getirildiğini, bu yasaya olumlu yaklaşan MHP ve diğer partilere teşekkür etti. Abdioğulları sözlerine şöyle devam etti: “Yeni anayasamız da ister istemez sizin tasvip ettiğiniz kanun maddeleri de var etmediğiniz maddelerde var. Lakin dünkü Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti esnasında çok kısada olsa Cumhurbaşkanımızla görüşme fırsatı buldum. Bu görüşmede iki kelimeyi ifadelendirdim.‘Sayın Cumhurbaşkanım, biz yıpratıcı meslekler gurubundan çıkarıldık. Mecliste bu tartışılıyor. Bu sizin önünüze gelecektir. Katkılarınızı bekliyoruz.’ dedik. Bu genelgenin sizin partinizin ve ana muhalefet partisinin katkısıyla pozitif anlamda değerlendirildiğinin müjdesini aldık. Sayın cumhurbaşkanımızın bunu imzaladığı takdirde sarı basın kartı olan arkadaşlarımız daha önceden kaybedilmiş hakkı elde edecekler. Biz bu konuda sizin partinize, ana muhalefet partisine, Basın Enformasyon Müdürlüğüne, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu haberi 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününde almamızda bize ayrı bir mutluluk kattı. İnşallah daha güzel 10 Ocaklara ulaşırız. ”dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme