• Haberler
  • Genel
  • Gazeteciler AGD’de dertleşti – Kocatepe Gazetesi

Gazeteciler AGD’de dertleşti – Kocatepe Gazetesi

Anadolu basının yaşadığı sıkıntılar ve Basın İlan Kurumu’ndaki yeni yönetmelik değişiklikleri Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nde masaya yatırıldı. Toplantıya Türkiye Gazeteciler Konferadarsyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Basın İlan Kurumu’ndaki Anadolu basını temsilcileri de katıldı Gazetecilerin sorunları, Anadolu basınının sıkıntıları, Basın İlan Kurumu mevzuatında yaşanan yenilikler ve sıkıntılar AGD'de masaya yatırıldı. Vali Hakan Yusuf Güner'in de [&hellip]

Gazeteciler AGD'de dertleşti

Anadolu basının yaşadığı sıkıntılar ve Basın İlan Kurumu’ndaki yeni yönetmelik değişiklikleri Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde masaya yatırıldı. Toplantıya Türkiye Gazeteciler Konferadarsyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Basın İlan Kurumu’ndaki Anadolu basını temsilcileri de katıldı

Gazetecilerin sorunları, Anadolu basınının sıkıntıları, Basın İlan Kurumu mevzuatında yaşanan yenilikler ve sıkıntılar AGD’de masaya yatırıldı. Vali Hakan Yusuf Güner’in de katıldığı toplantıya Türkiye Gazeteciler Konferadarsyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, BİK Genel Kurul delegesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Ercan, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan, Basın Yayın ve Enfermasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, ilimizdeki basın yayın kuruluşlarının sahipleri ile çalışanları katıldı.
20 BİN GAZETECİ VE 8 FEDERASYON, KONFEDERASYON’U KURDU
Toplantıda konuşan Türkiye Gazeteciler Konferadarsyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, 8 federasyon ve 20 bin gazeteciyle konfederasyon çatısı altında buluştuklarını hatırlatarak, hedeflerinin Anadolu basınının sıkıntılarına çare bulmak olduğunu söyledi. Kolaylı, şöyle konuştu; “Bizim için Ege önemli bir bölge. Türkiye’nin dört bir yanında örgütlendik. Afyonkarahisar merkezli Ege Federasyonu ile birlikte 8 federasyon halinde konfederasyonumuzu kurduk. Yaklaşık 75 cemiyet bizimle birlikte. Aşağı yukarı 20 bin gazeteciyle mesleğin sorunlarının çözümü için yola çıktık. Biz, konfederasyonumuzu anlatmak için ve basın ilan noktasında yaşanılan sorunları masaya yatırmak için buraya geldik”
BASININ TUTUMU
SON DERECE ÖNEMLİ
Daha sonra konuşan Vali Hakan Yusuf Güner ise, basın yayın organlarının devlet ile halk arasında bir nevi köprü vazifesi gördüğünü söyleyerek, basın yayın organlarının hızlı bir şekilde geliştiğini ifade etti. Vali Hakan Yusuf Güner sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sözlerimin başında sizlerle birlikte olmaktan son derece kutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Hepinizin bildiği gibi Valiler illerde devletin ve hükümetin temsilcisi durumundadır. Türkiye’yi karış karış gezerler. Bu anlamda ülkemizin yönetimini yaparken de siz saygıdeğer basın emekçisi kardeşlerimizle çok yakın işbirliği içerisinde olurlar. Şu ana kadar görev yaptığımız bütün illerde gerçekten bütün basın mensubu kardeşlerimizin hangi gruptan olur ise olsunlar vatandaşın sesini, halkın sesini, nabzını bizlerle, kamuyla devletle hep buluşturmaya çalıştılar bu anlamda bizim için bir arabulucu bir köprü görevi üstlendiler. Bu bağlamda zamanımızda tabii yazılı basınla beraber görsel basın çok gelişti. Ayrıca daha sonra interaktif basın çok güçlü hale geldi.
BASIN MÜTHİŞ BİR DEĞİŞİM İÇİNDE
Basın sektörü müthiş bir dönüşüm ve değişim içerisinde. İnsanların her biri adeta bir muhabir gibi ellerindeki cep telefonlarıyla çekim yapabiliyorlar. Bir takım haberleri muhabir kardeşlerimizle paylaşıyor, basın mensubu kardeşlerimizde toplumu daha şeffaf hale getirmek için bunu daha büyük basın gruplarıyla paylaşıp Türkiye kamuoyuna taşıyorlar. Bu anlamda değerli arkadaşlar sizler aynı zamanda filtre görevi yapan, aynı zamanda bu işin çilesini çeken, yerine göre bu işin cefasıyla yorulan insanlar olarak tabii ki sizlerin hal, hareket, tutum, davranışları ve meseleye bakış açılarınız son derece önemlidir. Bir başka ildeki meselenin, o ildeki görünümüyle aynı meselenin başka bir ildeki görünümü çok farklı olabilir. Bunun ayrımını yapacak olan filtre görevini yapacak olan bu işin çekimini yapan değil bu işi haber haline getirecek olan siz saygıdeğer kardeşlerimizsiniz. Çünkü buranın nefesini, havasını sizler teneffüs yapıyorsunuz. Bu anlamda sizlerin yapacağı çalışmaların bizler içinde, Valiliğimiz içinde, kamu görevlileri içinde son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Burada diğer illerden gelen konuk arkadaşlarınızla beraber yapacağınız istişare ve paylaşımı inşallah hem diğer illerimize, hem de Afyon ilimize katkılar sunacağına inanıyorum. Bizler devleti temsil eden kişiler olarak her zaman sizlerle çok yakın işbirliği, çalışma ve diyalog içerisinde olacağız. Bu anlamda sizlerin bize sunacağı bilgiler katkılar, sizlerin bize sunacağı bilgiler, katkılar, haberler bizler için aynı zamanda da bir pusula görevi görecek. Bu anlamda bundan sonraki dönemde yürüteceğimiz çalışmalarda sunacağınız katkılardan ve yürüteceğiniz güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.
HEPİMİZİN
GAYESİ ORTAK
Hepimizin ortak sevdasını vatandaşımızın, milletimizin, insanımızın birliği, beraberliği ve kardeşliği felsefesi ve ruhu üzerine kurulması gerektiği ve yapacağımız haberlerde yapacağımız çalışmalarda da tefrikayı değil birliği, beraberliği ve kucaklaşmayı insanları üzmeye ve germeye değil insanları ortak bir paydada ortak bir acıda gerekirse aynı gözyaşını dökmeyi aynı ızdırabı hissetmeyi hedef alarak olaylara bakmamızın çok faydalı olacağını sizlerle acizane paylaşmak istiyorum. Bu çerçevede bundan sonra bizlere yapacağınız her türlü müracaatlarda ve diyaloglarda kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu belirterek, bu çalışmanın da ilimiz açısından son derece önemli bir olduğunu belirtmek istiyorum. Bu anlamda değerli konuklarımızın bizlerle yapacağı paylaşımların değerlerinin ilimiz açısından da son derece ortak tecrübe paylaşımı ve iyi uygulama paylaşımı şeklinde çok önemli olduğunu ifade ediyorum. Bu anlamda burada bulunan kamu görevlilerinin sizlerle paylaşacağı, sizlere sunacağı bizim bakış açımızla ile ilgili hususiyetler olursa bunları da arkadaşlarımız not alsınlar karşılıklı olarak bizlerle paylaşsınlar, bizlerde onları kendi içimizde değerlendirelim ve sizlere katkı sunmaya çalışalım.
BU ÇALIŞMALAR AFYON’U
CAZİBE MERKEZİ YAPAR
Afyon güzel ve gelişmekte olan bir il. Hinterlandı itibariyle bu bölgede bölge merkezi olma özelliğini kendi potansiyelinde var eden kritik bir il. Milli ve manevi değerlerin var olduğu, milli mücadelenin başladığı kültürel olarak insanların yaşantısı olarak inancına değerlerine önem veren insanların yaşadığı bir il. Bu yönüyle ülkemizin zenginliklerini güzelliklerini yansıtan önemli illerimizden birisidir. Ben inanıyorum ki sizlerin bu çalışmaları Afyonkarahisar’ın mevcut potansiyeli ve yaptığı güzel çalışmalar boyutuyla bölgenin cazibe ve çekim merkezi haline gelecektir. Bu anlamda şimdiden sizlerin sağlayacağı katkılara bizlerle ve yerel yönetimlerle, Ticaret ve Sanayi Odası, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağınız işbirliğine şimdiden teşekkür ediyor, hepinize bu toplantının hayırlar getirmesini diliyor ve bundan sonraki süreçte de hepinizle görüşmek dileğiyle saygılar sunuyorum.” dedi.
TOPLANTININ SONUNDA İÇLERİNİ DÖKTÜLER
Toplantının geriye kalan bölümünde gazete sahipleri ve yöneticileri Anadolu Basınının yaşadığı sıkıntıları gündeme taşırken, Anadolu basınının çatı örgütlerindeki temsilcileri de yapılan değşiklikler ve yapılması gerekenler hakkında basın mensuplarına bilgi verdiler. Gazeteciler akşam da Çakmak Marble Otel’deki iftar yemeğinde yeniden bir araya geldiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme