Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

GAZETECİLER

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle gazetecilik mesleğini konu edelim istedim.
Her toplumda bazı meslekler vardır ki, onlar o toplum için vazgeçilmezdir. Eğer o meslek dalları düzgün ve adaletli işlemezse toplum düzeni alt üst olur.
Etrafındaki olup bitenleri öğrenme merakı insanoğlunun yaradılışında var. Bu da bilgi almakla mümkündür. Ama bu bilginin hangi kaynaktan alınacağı hem şahıslar, hem de kurumlar için çok önemlidir. Kaynak sağlam olmazsa bilgilenme ve aydınlanma da mümkün olmaz. Bu sebeple olaylardan sağlıklı sonuç çıkarmak için kaynağın güvenilir olması gerekir.
İşte güvenilir basın bu sebeple çok önemlidir. Basını güvenli yapan da insandır yani gazetecilerdir.
Toplumda ön palanda olan meslek mensuplarından gazetecilerin sorumlulukları çok ağırdır. Hal ve hareketleri ile örnek ve güvenilir olmalılar ki kamuoyuna aktardıkları bilgiler de güvenilir olsun.
Gazeteci ile siyasetçi birbirine benzer. Her ikisi de iyiyi, gerçeği, doğruyu iyi değerlendirip kamuoyunu doğru bilgilendirmelidir. Memleket ve insanlık hayrına düşünüp, çaba sarfeden insanların da önünü açmalıdırlar.
Gazeteci toplumun aynasıdır. En az yetkileri kadar kendisini sorumlu hissetmeli, toplumu karamsarlığa, yanlışa ve ayrıştırmaya teşvik etmemelidir. Mazlumu koruyup kollamalıdır.
Değerli dostlar; gazetecilik zor iştir. Çok zor şartlarda çalışırlar. Bir çok meslek mensubu belki de zengin olmak için çabalarken, gazeteciler doğru ve zamanında haber yetiştirme telaşından ekonomik durumlarını düşünecek durumları yoktur. Geceleri gündüzleri, yazları kışları birbirine karışmıştır.
Herkesin namuslu bir avukata, hakime, savcıya, iyi bir doktora, görevini iyi yapan polise ihtiyacı vardır. Çünkü Adalet, sağlık ve güvenlik olmazsa olmazlarımızdır.
Ancak, bunların yanında derdini anlatabileceği, objektif yaklaşan, tarafsız olan, yetkisini şahsi menfaatleri için kullanmayan, dürüst gazetecilere de ihtiyacımız vardır. Onlara destek olalım.
Bu vesileyle bütün gazeteci arkadaşlarımın günlerini kutluyor, sağlıklı, başarılı ve mutlu ömür diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti