Gazeteci Özköse AGD'yi ziyaret etti

Suriye'deki 70 gün tutsak kaldıktan sonra serbest kalan gazeteci Adem Özköse, konferans vermek üzere dün ilimize geldi. Özköse, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ndeki konferansın ardından Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni de (AGD) ziyaret etti Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ziyarete gazeteci Adem Özköse'nin yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zenkin, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet [&hellip]

Gazeteci Özköse AGD’yi ziyaret etti

Suriye’deki 70 gün tutsak kaldıktan sonra serbest kalan gazeteci Adem Özköse, konferans vermek üzere dün ilimize geldi. Özköse, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki konferansın ardından Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni de (AGD) ziyaret etti

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ziyarete gazeteci Adem Özköse’nin yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zenkin, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Balı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürbüz Bıdık da katıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İlim ve Medeniyet Kulübü tarafından düzenlenen “İslam Dünyasının Dirilişi” konulu konferans için ilimize geldiğini söyleyen Özköse, basın mensupları ile bir araya gelmek için de Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiklerini belirtti.
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Mehmet Abdioğulları, ziyarette yaptığı konuşmada Özköse’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dernek çalışmaları ve ilimiz basını hakkında kendisine bilgiler verdi. Ardından Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Konferans Salonu’nda ziyarete katılan basın mensuplarına Suriye izlenimlerini anlatan Özköse, Suriye halkının daha demokratik ve özgür bir yaşam için mücadele verdiğini, Esad yanlısı güvenlik güçlerinin bu insanlara cezaevlerinde işkence yaptığını söyledi. Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarının beklenen bir durum olduğunu kaydeden Özköse, yıllarca diktatörlük altında yaşamış bölge halklarının artık isyan ettiğini vurguladı.
Özköse, Suriye’de tutsak kaldığı günlerde yaşadıklarını da basın mensupları ile paylaştı. Esir kaldığı süre boyunca kendisine işkence yapılmadığını ancak, esir tutulduğu cezaevinde işkence gören insanların olduğunu ifade eden Özköse, kendisinin daha önce de Mavi Marmara ile İsrail’e de gittiğini, ancak Suriye’deki cezaevlerinin İsrail’dekilerden daha kötü olduğunu dile getirdi. AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları konuşmasının ardından günün anısına Adem Özköse’ye plaket takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme