Gazeteci İsa Kuş, Filistin İçin Yazdı

Gazeteniz Kocatepe'nin başlattığı 'Filistin İçin Yaz' kampanyasına Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Afyon Yerel Haber internet sitesi yöneticisi İsa Kuş destek verdi. Kuş, Gazeteniz Kocatepe için kaleme aldığı yazıda 'Harekete geçmenin zamanı geldi de geçiyor' dedi.

FİLİSTİN KAN AĞLIYOR, BİZ NE YAPIYORUZ!

İsa Kuş

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi

Afyon Yerel Haber İnternet Sitesi Yöneticisi

Filistin’de Ekim 2023’de başlayan ve bu güne kadar en kanlı bir şekilde devam eden, insanlık tarihinin en ağır zulmünün yaşandığı Gazze ablukasında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 37 binden fazla sivil vahşice katledildi.

Her gün televizyonlardan dizi izler gibi katil İsrail’in vahşetini, masum çocukların, kadınların, gençlerin ve en önemlisi İnsanlığın öldüğünü izliyor ve kahroluyorum.

Dilsiz şeytan oldu Müslüman devletleri vahşeti sadece izliyorlar. Sanki sıranın kendilerine geleceğini bilmiyorlar.

Küçücük çocuklarım bile bu İsrail’e lanet okuyor ve diyorlar ki, ne yapmalıyız, gidip bizde onları öldürelim. Artık durumun nereye vardığını siz düşünün. Her gün ölen çocukları izleyen çocuklarda artık ölümü, öldürmeyi düşünür hale geldiler.

Önceki gün Afyon caddelerinde oyun oynayıp eğlenmeleri gereken çocuklar, ‘oyun oynamaya değil, oyunu bozmaya geliyoruz’ diyerek eylem yaptılar.

Ambargo ve abluka altındaki Gazze, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde artık hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor.

Peki biz Müslümanlar ne yapıyoruz…

Katil İsrail’in Filistin topraklarına hakim olmasının arka planında Müslümanların elindeki gücü tam anlamıyla kullanamamasının ve Müslümanlar arasındaki birlikteliğin sağlanamamasının yattığını üzülerek belirtmek istiyorum.

Müslümanlar olarak harekete geçmenin zamanı geldi de geçiyor…

Çünkü Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırmaktadır. Çünkü Kudüs, İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği beldedir. Peygamber Efendimiz (sav) Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah (c.c) nûn huzuruna buradan çıkmıştır.

Merhum Necmettin Erbakan’ın dediği gibi, 8 milyonluk İsrail için, 1,5 milyar Müslüman Ebabil bekliyorsa; Ebabiller gelse İsrail’i değil bizi taşlar…

Filistinli çocukları yüreğinde ki cesaret,  tüm İslam alemine yayıldığın da; emperyalist kan emici terörist devletlerin sonu ancak o zaman gelir..

Kahrol katil İsrail!   Kahrol katil Amerika!

Bakmadan Geçme