Gazeteci-hukukçu Abdullah Erkmen yâd edilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü tarafından 2014-2015 Güz Dönemi’nde gazeteci-hukukçu Abdullah Mahir Erkmen hakkında konferans yapılması kararlaştırıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü, şehrin gelişimine ve hafızasına katkı sağlamak amacıyla etkinlikler düzenleyecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, 󈬍 Ekim [&hellip]

Gazeteci-hukukçu Abdullah Erkmen yâd edilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü tarafından 2014-2015 Güz Dönemi’nde gazeteci-hukukçu Abdullah Mahir Erkmen hakkında konferans yapılması kararlaştırıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü, şehrin gelişimine ve hafızasına katkı sağlamak amacıyla etkinlikler düzenleyecek.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, “29 Ekim Cumhuriyetin İlanı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Anlama, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü, 18 Mart Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Milli Egemenlik, 19 Mayıs Milli Mücadele’nin başlaması, 26 Ağustos Büyük Taarruz’un Başlaması, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Savaşı gibi özel ve mühim günlerle ilgili faaliyetlerin yanında Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemlerinde Afyonkarahisar ile ilgili hizmetleri bulunan şahsiyetleri değerlendirme toplantıları, konferans, panel ve mümkün olursa sempozyumlar düzenleme kararı almıştır. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü öğretim elemanlarının dışında Prof. Dr. Sadık Sarısaman, Doç. Dr. Gürsoy Şahin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek, Yrd. Doç. Dr. Cihat Cihan, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Aydın’ın da hazır bulunduğu toplantıda 2014-2015 Güz Döneminde Kasım ayı içinde Türk İnkılabının her aşamasını çıkarmış olduğu Zafer-Haber -Sonhaber-Duyum-Afyon’da Haber/Haber gazetesiyle Afyonkarahisar’a ulaştıran, şehrin gelişebilmesini esas kabul eden Hukukçu Abdullah Mahir Erkmen hakkında bir konferans yapılması çalışmasına başlanması kararlaştırılmıştır” dedi.
HACI ALİ BEY DE HATIRLANACAK
Akkoyun, çalışmalar hakkında şu bilgiyi verdi:
“Güz Yarı Yıl Bilimsel Toplantı çerçevesinde Aralık ayı içinde Birinci Dünya Savaşı esnasında Liva Matbaasını satın alan, savaş sonrasında Milli Mücadele’nin acı ve karanlık yıllarında Afyonkarahisar’da Sözbirliği gazetesini bugün bile anlamakta zorlandığımız trajda basan, Türk milletinin ölüm-kalım savaşında, Anadolu insanının haklı, masum ve inançlı sesini basın yolu ile Türk ve dünya kamuoyuna duyurma gibi bir yayın politikası izleyen Eğitimci Öğretmen Hacı Ali Bey’in faaliyetleriyle ilgili geniş katılımlı bir programın düzenlemesi kararlaştırılmış çalışmalar hemen başlatılmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme