'Gayretimiz sağlam bir turizm master planı'

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlatılan 'Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planı' Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı 20 Şubat Çarşamba günü müdürlük toplantı salonunda yapıldı. GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planının ikinci aşamasının sonucu olan Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı İhsaniye ilçesinde başladı. İkinci kısım il merkezinde ki Bilgi [&hellip]

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce hazırlatılan “Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planı” Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı 20 Şubat Çarşamba günü müdürlük toplantı salonunda yapıldı.
GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI
Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planının ikinci aşamasının sonucu olan Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı İhsaniye ilçesinde başladı. İkinci kısım il merkezinde ki Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı olarak gerçekleştirildi. Üçüncü aşama kapsamında dün Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde ki toplantılarda tüm katılımcıların katkı ve önerileri alındı. İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır Kocatepe Gazetesi Muhabirine Bilgi Paylaşımı ve Arama Toplantısı hakkında bilgi verdi. Toplantının ilk oturumunun İhsaniye ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirten Tanır, “Paydaşlarımızla ilimizde ki Turizm Master ve Eylem Planına ışık tutacak görüşleri almak istedik. Bu şehirde yaşayan turizmin değişik sektörlerinde çalışan kamu kurumları, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları konu ile özel ilgilenen şahıslar olmak üzere görüşleri almak istedik.” dedi.
“TÜM GÖRÜŞLER HARMANLANACAK”
Afyonkarahisar İli Turizm Master ve Eylem Planını paydaşlarla birlikte şekillendirmek istediklerini ifade eden Tanır, “Üniversiteden, Belediye’den temsilcilerimiz, otel yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, esnaf ve sanatkar kesiminden kişiler, konu üzerinde direk ve en direk çalışanlar, geçen yıl oluşturduğumuz komisyonlara emek harcayan dostlarımız toplantıya katıldılar. Ben bu paylaşımların oldukça verimli olduğunu düşünüyorum. Eksik bulunan noktalara yönelik eleştiriler yapılırken Master Plana yönelik öneriler sunup daha önce ki tespitlerde bulundular. İyi bir Master Plan olabilmesi hangi konular üzerinde durulabileceği hakkında bize fikir verdiler. Alt yapı ve vizyonu nasıl olmalı, turizmle ilgili konseptimiz ne olmalı, markalaşma, ürün boyutunda hangi ürünleri öne çıkartmalıyız gibi, ortak sloganımız ne olmalı, alt yapı alanında nerelerde neler yapılmalı, gezi rotaları, dijital ortamın kullanılması, sosyal medyanın kullanılması, yazılı görsel basının fonksiyonu gibi pek çok konu üzerinde duruldu. Şuhut ve Sandıklı ilçelerimizde ki toplantılarımız akabinde hepsini harmanlayıp bir şekle büründüreceğiz. Ama bu yeterli olmayacak.” diye konuştu.
MART AYINDA YENİ TOPLANTI DÜZENLENECEK
Mart ayında daha çok katılımlı bir toplantı ile yine paydaş görüşlerinin alınacağı bir toplantı planlandığını açıklayan Tanır, “Olaya akademik bakanlar var. Turizm literatüründe olması gerekenler dile getiriliyor. Bu boyutu ile de konuyu dikkate alıyoruz. Diğer tarafta uygulayıcılar var. Uygulayıcıların önerilerini de dikkate almalıyız ki atacağımız adımlar amacına ulaşabilsin. Özellikle vurgulamak isterim, ayakları yere basan bir turizm master planı hazırlama gayretindeyiz. Afyonlunun benimsediği, önemsediği fikirlerin yer aldığı, oluştuğu zaman takip edip destek olabilecekleri bir Turizm Master ve Eylem Planı hazırlamayı amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki bunu başaracağız. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme