Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da Gastronomi Çalıştayı düzenlenecek

UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na

UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na (UNESCO Creative Cities Network) gastronomi alanında dahil olan Afyonkarahisar’da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gastronomi çalıştayı düzenlenecek

 

11-12 Aralık 2020’de çevrim içi olarak düzenlenecek olan 1. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi Çalıştayı bu alanda ilk olma özelliğini de taşıyacak.
“AFYON’UN KÖKLÜ
YEMEK KÜLTÜRÜ
DÜNYA ÇAPINDA
TESCİL EDİLMİŞ OLDU”
Çalıştayla ilgili bilgi veren AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyonkarahisar’ın UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na gastronomi alanında dahil olmasının şehrin asırlardır süregelen köklü yemek kültürünün dünya çapında tescil edilmesi anlamına geldiğini belirterek, “Bu ağa dahil olan Türkiye’nin 3 kentinden biri olan Afyonkarahisar’da çeyrek asırlık eğitim öğretim tecrübesiyle köklü bir eğitim kurumu olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, düzenleyeceği uluslararası çalıştay ile bilimsel bir perspektif sunmaya amaçlamaktadır.” dedi.
“ÇALIŞMALARIN SAYISI
GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”
Sağbaş, “Afyonkarahisar’ın yaratıcı şehirler ağına dahil olmasıyla birlikte gastronomi alanındaki çalışmaların, etkinliklerin ve girişimlerin sayısı gün geçtikçe artış göstermeye başlamıştır. Bu etkinliklerden bir tanesi de Afyonkarahisar için ilk olacak olan uluslararası gastronomi çalıştayıdır. Çalıştay Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek olmakla birlikte akademisyen, sektör temsilcisi ve şehir yöneticilerinden oluşan alanında uzman katılımcıları bir araya getirecektir.” diye konuştu.
>> Kocatepe Haber Merkezi

 

Çin, İtalya ve İsveç’ten katılım

 

Protokol konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştayda Afyonkarahisar, Yaratıcı Şehirler Ağı, Yerel Mutfağın Sürdürülebilirliği, Gastronomi Turizminde Güncel Konular, Gastronomi Festivalleri, Türkiye’de ve Dünya’daki Gastronomi Şehirlerinde örnek uygulamalar gibi birçok konu katılımcılar tarafından ele alınacak. Farklı kurum ve kuruluşlardan kırk katılımcının yer alacağı çalıştayda Macao/Çin, Ostersund/İsveç ile Alba ve Bergamo/İtalya’dan 4 farklı şehrin gastronomi temsilcisi bilgi paylaşımında bulunacağı gibi Türkiye’deki diğer gastronomi şehirleri Gaziantep ve Hatay şehirlerinden temsilciler de katılım sağlayacak. 1. Uluslararası Afyonkarahisar Gastronomi Çalıştayı 11-12 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi afyongastronomicalistayi.aku.edu.tr adresinden alınabilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti