Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Basın Lansmanı Watermall ana sahnede gerçekleştirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır

27-29 Eylül tarihleri arasında Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek olan 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Basın Lansmanı Watermall Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lansmana, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Afyonkarahisar ZAFTODER Başkanı (Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği) Ali Gümüşhan, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Gelecek Parti İl Başkanı ve Afyonspor Başkanı Niyazi Ertaş ile Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş katıldı.

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
“ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Lansman açılışında Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, Zeytindalı Harekat Bölgesi’nde silah kazası sonucu şehit olan Dinarlı Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’a Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Kalkan, “27–28-29 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürünü dünya ile buluşturmak adına çok değerli bir ekiple yürüttüğümüz yaklaşık 4 ay süren çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağımızı düşündüğümüz şehrimize yakışır bir festival gerçekleştireceğimize inanıyorum. Gastronomi kültürlerin en derin izlerini taşıyan ve insanları bir araya getiren bir köprüdür. Bizde bu festivalde Afyonkarahisar mutfağını Türkiye ve dünya mutfak sahnesinde daha güçlü bir şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Gastronomi festivalinin Afyonkarahisar ekonomisine sağladığı katkıyı vurgulayan Kalkan, “Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği olarak bu etkinliğin bir parçası olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen ve katkısı olan tüm paydaşlarımıza, özellikle de her zaman yanımızda olan, desteğini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen sayın valimize ve sayın belediye başkanımıza en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Hep birlikte Afyonkarahisar’ı gastronomi dünyasında hak ettiği yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Lansmanda konuşan ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan ise Afyonkarahisar’ın tarihi geçmişinden bahsederek birçok medeniyete ev sahipliğini yaptığını vurguladı. Gümüşhan sözlerinin devamında Afyonkarahisar’ın turizm çeşitliliğinden bahsederek, yurtdışına tanıtılmasının önemli olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın UNESCO listelerinde bulunduğunu söyleyen Gümüşhan 6’ncısı yapılacak lezzet festivalinin hayırlı olmasını temenni etti.
ZAFTODER başkanı Gümüşhan’dan sonra konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, festivale destek vermekten duyduğu onur ve gururu dile getirdi. Mühsürler, “Gastronomi kadar önem arz eden bir diğer konuyu müjdelemek istiyorum. Lisanslı depoyu Sandıklı, Dinar bölgesine yapmıştık, sayın Belediye Başkanımızdan Afyonkarahisar için de imar çapını aldık, huzurlarınızda teşekkür eriyorum.” dedi.

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
“AFYONKARAHİSAR 5. SIRADA”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser Afyonkarahisar mutfağının lezzetinden ve çeşitliliğinden bahsederek başladığı konuşmasına Afyonkarahisar’ın 50 adet coğrafi işaretinin olduğunu ve 4 adet yeni başvuruları ile yenilerinin eklenmesi için çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Serteser, "Afyonkarahisar coğrafi işaretli ürün sıralamasında ülkemizde 5'inci sıradadır. Bu büyük bir zenginlik. Ayrıca Afyonkarahisar kurumlarımızın titiz çalışmaları neticesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler ağında Gastronomi alanında dünyada 50, Türkiye'de ise 3 şehir arasındadır. Bu başarılar şehrimiz için hem gurur verici hem de umut vericidir." ifadelerini kullandı. 

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
UZUN ÇARŞI’DA REKOR KIRILACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, festivalin hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlandığını vurgulayarak, bu festivalin öneminden bahsetti. Köksal konuşmasının devamında, "Festivalin ilk günü Uzun Çarşı’da Cumhuriyet'imizin 101'inci yılı dolayısıyla tam 101 metre uzunluğunda Afyon lokumu yaparak dünyanın en uzun lokumu kategorisinde Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na şehrimizi dahil edeceğiz." ifadelerini kullandı. 


ÜMİT BESEN VE PAMELA GELİYOR
Köksal festivalin sürecinden bahsettiği konuşmasında, "Festivalin 2'nci günü usta sanatçı Ümit Besen ve Pamela'nın sahne alacağı bir konser organizasyonumuz olacak." dedi. Köksal herkesi Gastro Afyon Festivali'ne davet ederek, Afyonkarahisar'ın dünya çapında bir marka haline gelmesinde bu festivalin güçlü bir adım olacağını vurguladı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, festivalde katkısı olan tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. 

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
“AFYONKARAHİSAR ÜSTÜ ÖRTÜLÜ BİR HAZİNE”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kapanış konuşmasını yaptı. Vali Yiğitbaşı Afyonkarahisar’ın tanıtılmasında büyük çaba sarf edeceklerini belirtti. Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar adeta üstü örtülü bir hazine, biz bu hazineyi açarak bilmeyenlere, daha az bilenlere her platformda şehrimizi anlatmaya gayret ediyoruz. Bu Gastronomi Turizm ve Lezzet Festivalimiz de kültürel mirasımıza sahip çıkmak için bu tanıtım çabalarımızın önceliğidir ve önemini bize göstermiş oluyor." dedi. Afyonkarahisar'ın tanıtımında Türk Hava Yolları'nın ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın önemli desteklerinin olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, "Biz aslında yıl boyu Afyonkarahisar'ı daha doğru daha yeterli şekilde anlatma çabalarımızı canla başla devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
“365 GÜN, 4 MEVSİM BEKLİYORUZ”
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasında herkesi Afyonkarahisar’a 365 gün 4 mevsim beklediğini söyledi. Yiğitbaşı: “Şehrimize sadece festivalden festivale misafir kabul ediyor imajı vermek istemiyoruz, şehrimizi anlatmak için sadece festivalleri bekliyoruz gibi bir şey söz konusu değil, biz 365 gün 4 mevsim bu tanıtım çalışmalarımızı, şehrimizin saklı kalmış hazinelerini, potansiyelini ortaya çıkarma çabalarına devam ediyoruz." dedi. Yiğitbaşı sözlerinin devamında, Afyonkarahisarlı hayırseverlerin katkılarıyla açılan İskenderun'daki Kadınana İlkokulu açılışından bahsederek oradaki vatandaşların Afyonkarahisar'a olan ilgisinin, samimiyetinin eskiye oranla arttığını belirtti.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasının devamında yurtdışında da Afyonkarahisar'ın tanıtım çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek şunları kaydetti: "Afyonkarahisar olarak yılın her mevsiminde, her gününde şehrimizin güzelliklerini, özelliklerini, farklı başlıklarda öncü rolü olduğunu bütün kurumlarımızla her platformda anlatmaya gayret ediyoruz ve devam edeceğiz." 

Gastronomi Şehri Afyon, Büyük Festivale Hazır
"GASTRONOMİ SANAT DALI OLSUN"
Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın gastronomi alanında Türkiye'nin 3 ilinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Şeflerimiz gastronominin UNESCO tarafından bir sanat dalı olarak kabul edilmesini istiyor çünkü gastronomi dediğimizde bir yemek pişirme ve insanlara sunma değil, aslında bir yemeğin tasarımının, onun sunumunun da nasıl olmasını gerektiği ile ilgili çok farklı örnekler ortaya konuluyor. Dolayısıyla bizim bu anlamda çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullanarak bu festivalde katkısı olan tüm kurumlara desteklerinden dolayı teşekkür edip Valilik olarak her zaman destek olacaklarını ekleyerek başarılar diledi.

Bakmadan Geçme