Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

Afyonkarahisar'da düzenlenen 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali unutulmaz anlara şahitlik etti

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, birçok yönüyle tarihe geçti. Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yer alan lezzetlere Turgay Başyayla konseri de eklenince unutulmaz anlar yaşandı. 6’ncı Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, ikinci gününde de coşkuyla devam etti. Festivalin ikinci günü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Alem FM canlı yayınına katılmasıyla başladı. Yayında şehrin gastronomi potansiyelini değerlendiren Köksal, festivalin hem şehrimiz hem de Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

Ünlü şef Somer Sivrioğlu ile festival alanında gerçekleşen söyleşide bir araya gelen Köksal, şehrimizin mutfak kültürü ve bu alandaki uluslararası başarı potansiyelinden bahsetti. Afyonkarahisar’ınher bir yemeğinin tarihi bir miras olduğuna vurgu yapan Köksal, bu mirası tüm dünyaya tanıtmanın belediyemizin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

Somer Şef de Afyonkarahisar mutfağının global düzeyde büyük bir beğeni kazandığını ifade etti. Ulusal düzeyde yemek yarışmasına katılan Afyonkarahisarlı Ayşe Ekiz’e başarılar dileyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin tanıtımındaki katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerini iletti. Festival alanında gündüz saatlerinde yapılan yarışmalar, paneller, söyleşiler ve yöresel lezzet etkinlikleriyle zenginleşen program, akşam saatlerinde unutulmaz bir müzik şölenine dönüştü.

Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİLER

Türk müziğinin efsane ismi Ümit Besen ve güçlü sesiyle bilinen Pamela, birlikte seslendirdikleri şarkılarla festivale katılan yerli ve yabancı tüm misafirlere coşku dolu dakikalar yaşattı. Sanatçılara çiçek ve Afyonkarahisar’a özgü hediyeler takdim eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisar kültürün ve sanatın kenti olacak dedik.

Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

Bu sözümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu festival, Afyonkarahisar’ın hem kültürel hem de gastronomi alanındaki gücünü tüm dünyaya göstermek için büyük bir fırsat.” diyerek şehrin değerlerini en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirtti. Ümit Besen ve Pamela, unutulmaz “Bir Şarkısın Sen” şarkısını Köksal ile birlikte söyledi. 

Gastro Afyon'da Unutulmaz Anlar

Festivalin coşkusu son gününde de tüm lezzetiyle devam etti. Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzetlerle dolu stantlarda festival dolu dolu geçti.

Bakmadan Geçme