Gastro Afyon 40 bin katılımcıyı ağırladı

Festival kapsamında, 3 tonluk aşure yapımı ve dağıtımı, 40 çeşit kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları, lise ve üniversite öğrencileri yöresel yemek yarışmaları düzenlendi. Yöresel dans gösterileri, Semazen ve orkestra gibi birçok etkinlikle katılımcıların eğlenceli dakikalar da yaşamasına imkan sunan festival, [&hellip]

Festival kapsamında, 3 tonluk aşure yapımı ve dağıtımı, 40 çeşit kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları, lise ve üniversite öğrencileri yöresel yemek yarışmaları düzenlendi. Yöresel dans gösterileri, Semazen ve orkestra gibi birçok etkinlikle katılımcıların eğlenceli dakikalar da yaşamasına imkan sunan festival, 40 bin kişiyi ağırladı.
FARKINDALIK OLUŞTURULDU
Birbirinden leziz Afyon yemeklerinin dünyada tanıtılmasını sağlayan festival ile Afyon mutfağına yönelik bir farkındalık oluşturuldu. Türkiye’nin önemli gastronomi etkinlikleri arasına giren festival, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulundu.
“FESTİVAL DÜNYA TARAFINDAN
TAKİP EDİLDİ”
Şehrin çok başarılı bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, festivalin bilinirliliğini dünyada artırdığına dikkat çekti. Festivale bu kadar büyük ilgi beklemediklerini de kaydeden Kalkan, önümüzdeki sene için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi. Kendilerine destek olan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a teşekkür eden Kalkan, Vali Tutulmaz’ın verdiği destekle festivalin çok büyük kitlelere ulaştığını belirtti. Vali Tutulmaz’ın Afyon için büyük bir şans olduğunu ifade eden Kalkan, hep birlikte şehri önemli bir gastronomi şehri haline getireceklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme