• Haberler
  • Asayiş
  • Gasp için boğazını kesmişlerdi, şimdi birbirlerini suçluyorlar

Gasp için boğazını kesmişlerdi, şimdi birbirlerini suçluyorlar

Bayat ilçesinde 9 ay önce Hacer E. adlı kadın evinde boğazı kesilmiş olarak bulunmuştu. Olay sonrası tutuklanan iki sanığın yargılaması Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Her iki sanık birbirini suçlarken, sanıklardan birinin koğuş arkadaşı olan bir tanık olayı sanığın anlattığı şekilde adli makama bildirdiğini açıkladı   Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen [&hellip]

Bayat ilçesinde 9 ay önce Hacer E. adlı kadın evinde boğazı kesilmiş olarak bulunmuştu. Olay sonrası tutuklanan iki sanığın yargılaması Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Her iki sanık birbirini suçlarken, sanıklardan birinin koğuş arkadaşı olan bir tanık olayı sanığın anlattığı şekilde adli makama bildirdiğini açıkladı

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen olayda şüpheliler Fatih A. ile Emre K. arkadaşları Ahmet E.’nin annesi, Hacer E. adlı 58 yaşındaki kadını evinde boğazını keserek öldürdükten sonra kadına ait nakit para ve bir çeyrek altını aldıkları iddiasıyla yargılanıyor. Her iki sanık hakkında Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hacer E.’ye karşı “Kasten İnsan Öldürme, Yağma” suç isnadıyla açılan kamu davasının ilk duruşması görüldü.
İKİ SANIK BİRBİRİNİ SUÇLADI
Tutuklu yargılanan iki sanığın ifade verdikleri ve birbirlerini suçladıkları ilk duruşmada başka bir suçtan tutuklu olan tanık M.A bir ay aynı koğuşta kaldıklarını belirttiği sanık Emre K’nın yaptıklarını anlatarak, kendisine ne kadar ceza alacağını sorduğunu söyledi. Öfkesini kontrol edemeyen maktul Hacer E.’nin iki yakını duruşma salonunu dışına çıkarıldı. Sanık Emre K., Emniyet’te verdiği ifadesinin geçerli olduğunu,herşeyi samimi anlattığını olayın failinin sanık Fatih A. olduğnu söyledi. Emre K., maktul Hacer E.’yi Fatih. A.’nın boğazını kesmek suretiyle öldürdüğünü, Fatih. A’nın kendisini ailesi ile tehdit ederek “Annene de o kadına yaşattıklarımı yaşatırım.” dediğini ileri sürdü. Emre K. korktuğu için polise ya da adliyeye gidemediğini, sanık Fatih A.’nın kendisine iftira attığını olay sırasında gözcülük yapmadığını söyledi.
AMAÇ ÖLDÜRMEK DEĞİL HIRSIZLIKTI
Sanık Fatih A. duruşmada verdiği ifade de maktul Hacer E.’yi kendisinin öldürmediğini, sanık Emre. K’nın yalan söylediğini iddia etti. Amacının borcunu ödemek amacıyla hırsızlık olduğunu belirten Fatih A. olay günü evini gözledikleri maktul Hacer E.’nin çöp atmak veya başka bir amaçla siyah bir poşetle evinden çıktığını ve evin kapısını açık bırakmasını fırsat bildiğini söyledi. Emre K.’nın evin dışında kendisini beklediğini, evde bulduğu gri bir ceket içerisinde bulunan paralarla bir çeyrek altını aldığını söyleyen Fatih A. evden çıkmak istediği sırada maktul Hacer E.’nin kendisinin omzundan asılıp bağırmaya başladığını ifade etti. Mahkeme Başkanı sanık Fatih A.’ya emniyet ifadesi ile duruşmada verdiği ifade arasındaki çelişkiyi sordu. Fatih A. dört gün boyunca dövülerek ifade verdiğini, maktul Hacer E.’nin boğazını maket bıçağı ile istemeyerek kestiği ifadesinin doğru olmadığını, cebinde tırnak makası bile taşımayan masum biri olduğunu ileri sürdü. Fatih A. emniyette verdiği ifadeyi kabul etmediğini, avukatsız ve yönlendirmesiz ifade verdiğini sözlerine ekledi.
TANIK OLAYI DOĞRULADI
Maktul Hacer E.’nin yakınları A. E ile M.E her iki sanıktan şikâyetçi olduklarını, davaya katılım talepleri olup en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerini söylediler. Duruşmada tekrar söz alan sanık Emre K. sanık Fatih A.’nın savunmalarını kabul etmediğini, suçu üzerine yıkmak istediğini belirtti. Emre K. mahkemeye Fatih A’nın kendisine yazdığı mektubu verdi. Kendi yazdığı mektubunda okunmasını talep etti. Başka bir suçtan tutuklu bulunan tanık M.A konu hakkında adli makama dilekçe ile başvurup bildiklerini anlattığını, savcılıktaki beyanlarını tekrarladığını dile getirdi. Olayı sanık Emre K.’nın kendisine anlattığını dile getiren tanık M.A Emre K’nın ne kadar ceza alacağını sorduğunu ifade etti. Emre K, tanık M.A ile bir ay aynı koğuşta kaldılarını, M.A’nın kendisini sevmediğini söyledi.
Mahkeme her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına, araştırma sonuçlarının dönüşünün beklenmesine, gelecek duruşmaya kadar Ziraat Bankasına yatırmaları üzerine yağma suçundan doğan zararı karşılama süresi verilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihte görülecek.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme