Futbolcularda Sakatlığı Önleyecek Proje

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akyıldız'ın araştırmacı olarak yer aldığı 'Makine Öğrenmesi Yöntemleriyle Elit Futbolcularda Sakatlıkların Önceden Belirlenmesi ve Önlenmesi' isimli TÜBİTAK 1001 projesi desteklenmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile ARDEB 1001 programı kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan projelerin 2. aşama bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.

Futbolcularda Sakatlığı Önleyecek Proje

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” çağrısına sunulan proje önerilerinin 2. aşama değerlendirmesi tamamlanarak Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akyıldız”ın projesi desteklendi.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akyıldız,  projenin temel amacının elit seviyedeki futbolcuların antrenman yük verilerini makina öğrenmesi yöntemiyle analiz ederek sakatlık tahmin modeli geliştirmek olduğunu ifade etti. Akyıldız, “Geliştirilecek sakatlık tahmin modeli doğrultusunda sporcuların haftalık optimal yüke maruz kalmaları hedeflenerek sakatlıkların azaltılması ve önlenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Bakmadan Geçme