Furkan Palalı Kimdir Ve Hangi Dizilerde Oynadı?

2011 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci olan Furkan Palalı, hayranları tarafından yakın mercek altında. Bir dönem basketbolcu da olan Furkan Palalı ekranların aranan yüzleri arasına girdi

Henüz 25 yaşındayken Türkiye’nin En İyi Erkek Modeli unvanını almış Furkan Palalı 27 Ekim 1986’da Konya’da dünyaya gelmiştir. Dolapoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olan Furkan Palalı, Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi’ne Jeoloji Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Ankara’da 6 aylık yaratıcı drama eğitimi, Ferdi Merter’den aldığı karakter oyunculuğu ve Tuncay Özinel’den aldığı tiyatro oyunculuğu eğitimleriyle kendisini sürekli geliştiren Furkan Palalı, hâlen Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor.

Furkan Palalı Kimdir Ve Hangi Dizilerde Oynadı?

BASKETBOL KARİYERİ

Konya’da okuduğu sıralarda, o dönem Türkiye Basketbol Birinci Ligi’nde mücadele eden Konyaspor’un altyapısında basketbol kariyerine adım atan Furkan Palalı, 7 yıl boyunca bu kulüpte forma giydi. Furkan Palalı, 2000 yılında Tofaş Kulübü Konya Şubesi’ne transfer olduktan sonra başarılarla dolu 2 yılın ardından üniversite kariyerine devam etmek için basketbola veda etti.

Furkan Palalı Kimdir Ve Hangi Dizilerde Oynadı?

BEST MODEL OF TURKEY’E GİDEN YOL

Üniversite dönemlerinde Ankara’da bir model ajansında çalışan arkadaşının aracılığıyla Furkan Palalı, Ankara merkezli bir ajansta modellik kariyerine başlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra Selin Boronkay Ajans ile 2010 yılında sözleşme imzalamıştır.

1 buçuk yıl boyunca çeşitli organizasyonda yer alan, birçok defile ve katalog çekimlerinde mankenlik yapan Furkan Palalı, bir yandan da Best Model yarışması için hazırlandı.

2011 yılında Best of Model Turkey yarışmasına katılan Furkan Palalı, yarışmayı kazanarak Türkiye’nin En İyi Erkek Modeli unvanına sahip oldu. Aynı dönemlerde Best Model of World’e katılmaya hak kazandı. Furkan Palalı bu yarışmada da kazandı ve uluslararası camiada da tanınan isim oldu.

KIZILELMA’NIN MURAD ALTAY’I, BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA’NIN FİKRET FEKELİ’Sİ

Furkan Palalı, oyunculuk kariyeri boyunca birçok tiyatro, dizi ve filmde başrol almış ve oyunculuğu ile karaktere can vermiştir. 

2013 yılında 11 bölüm yayınlanan Aşk Emek İster isimli dizide Ekin Türkmen ve Müge Boz ile birlikte başrol olarak yer aldı.

Usta yönetmen Osman Sınav’ın yönettiği Kızıl Elma dizisinde MİT elemanı “Murad Altay” karakterini canlandıran Furkan Palalı, 2015’te yayınlanmaya başlayan Son Çıkış dizisinde “Kenan” karakteriyle başrol oynamıştır.
Benim Tatlı Yalanım dizisinde Nejat karakterini canlandıran Furkan Palalı, dizideki performansı ile kendinden çokça söz ettirmiş ve 11 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Başarı Ödülleri gecesinde Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Ödülü’nü almıştır.

Furkan Palalı, yurtdışında büyük ilgi gören Benim Tatlı Yalanım ve No:309 dizilerinde başrol oyunculuğuyla büyük başarılar elde etmiştir. Onur Sarıhan karakterini canlandırdığı No:309 dizisi, ilk bölümüyle İspanya’da adet damgasını vurdu. Dizi, İspanyol sosyal medyasında TT(Trend Topic) oldu.

Bunun üzerinde Furkan Palalı twitter hesabından İspanyol hayranlarına özel mesaj yayınladı.
Furkan Palalı 17 Eylül 2020’de Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Ali Rahmet Fekeli’nin yeğeni “Fikret Fekeli” karakteri ile başrol oyuncularından birisi olmuştur. Dizi 2022 yılında 141’inci bölümü ile final yaparak sona erdi.
 

Bakmadan Geçme