“Furkan Bölükbaşı kimdir”

Sosyal medya platformu olan X'de #FurkanBölükbaşı yutuklansın etiketiyle bir anda gündeme oturan Furkan Bölükbaşı’nın kim olduğu merak ediliyor.

Biranda Türkiye’nin gündemine oturan, Furkan Bölükbaşı kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor? Neden gündemde? Sorularının yanıtını araştırdık. İşte detaylar..

FURKAN BÖLÜKBAŞI, NEDEN GÜNDE OLDU?

İsrail’in Gazze’de ki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalayarak binerce kişinin ölümüne sebep olmasının ardından, İsrail’e dünya ve Türkiye’den tepkiler çığ gibi yağdı. Türkiye’de, İsrail konsolosluklarının önünde eylemler yapıldı. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 kişi hayatını kaybederken, 43’ü polis, olmak üzere 63 kişide yaralandı.

Furkan Bölükbaşı’nın ise bu olay ili ilgili, binlerce kullanıcısı bulunan sosyal medya hesabı olan “X”te insanları kışkırtıp, polis güçlerini hedef gösterdiği iddia edildi.

Haber

FURKAN BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

30 Eylül 1988 doğumlu olan Furkan Bölükbaşı, 2006 yılında Kırıkkale Fen Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini ise, İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde tamamladı.Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde lisans eğitimimi aldıktan sonra, aynı bölümde Hücre Kültürü üzerine yüksek lisansını Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji bölümünde beyin dokusu üzerinde Taramalı Elektron Mikroskobi kapsamında çalışmalar yaparak tamamladı.  Aynı bölümde doktora eğitimime devam eden Furkan Bölükbaşı, Bilim ve Sanat Vakfı ve İstanbul Şehir Üniversitesi kapsamında tarih, sosyoloji ve felsefe alanlarında eğitimler aldı. Sempozyum konuşmacılığı yaptı. Ayrıca, sosyal medya ve web tasarımı üzerinde profesyonel olarak çalışmakta.

Şuanda Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

Sosyal medyada daha çok siyasi içerikli paylaşımlarla bilenen Bölükbaşı, bir internet haber sitesinde de görev yapıyor.

Bakmadan Geçme