Fuar’ın satışı söz konusu değil

Afyonkarahisar'ın özel sağlık sektöründe uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Fuar Hastanesi ile ilgili satış söylentilerinin asılsız olduğu öğrenildi Son dönemde Fuar Hastanesi'nin İzmir merkezli Şifa Hastaneleri'ne satıldığı, bazı sanatçıların ya da siyasetçi yakınlarının hastaneye ortak oldukları, Fuar Hastanesi tarafından yapılan termal otelin satıldığı şeklindeki söylentilerin yaygınlaşması üzerine Fuar Hastanesi Başhekimi ve Ak Şifa Sağlık Hizmetleri A.Ş'nin [&hellip]

Fuar'ın satışı söz konusu değil

Afyonkarahisar’ın özel sağlık sektöründe uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren Fuar Hastanesi ile ilgili satış söylentilerinin asılsız olduğu öğrenildi

Son dönemde Fuar Hastanesi’nin İzmir merkezli Şifa Hastaneleri’ne satıldığı, bazı sanatçıların ya da siyasetçi yakınlarının hastaneye ortak oldukları, Fuar Hastanesi tarafından yapılan termal otelin satıldığı şeklindeki söylentilerin yaygınlaşması üzerine Fuar Hastanesi Başhekimi ve Ak Şifa Sağlık Hizmetleri A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel’in görüşlerine başvurduk. Yücel bu söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, “Hastane hizmetlerimizin daha iyi noktaya gelmesi ve otel yatırımımızın tamamlanması için planlarımız var. Ama mevcut söylentilerin hiçbirisi bu planlarla ilgili değil” dedi.
Ömer-Gecek bölgesinde bulunan termal otel yatırımıyla ilgili arayışlarının devam ettiğini belirten Şükrü Yücel, “Bu yatırımımızı verimli bir şekilde değerlendirmek için çalışmalarımız sürüyor. Ancak bu çalışmaların hiçbirisi hastane hizmetlerimizi etkilemeyecek. Bilakis sağladığımız kaynaklarla Fuar Hastanemizin kadrosunu, teknolojisini ve tıbbi hizmetlerini daha iyi seviyeye getireceğiz” dedi.
Termal otel projesinin uygulandığı arazinin 7 ayrı parselden oluştuğunu, bu parsellerin sadece birisinde binanın yükseldiğini hatırlatan Yücel, “Şu anki yatırımımızın bulunduğu parselin dışında kalan 6 parsel otel arsası yaklaşık 200.000 m2 ve satılması durumunda öz kaynaklarımızla bu projeyi tamamlayabiliyoruz. Bu yönde 3 ayrı yatırımcıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu planımız gerçekleştiğinde hastanemize de ciddi miktarda bir kaynak aktarımı mümkün olacak. Bir başka çalışmamız ise otel binasını devrederek, geri kalan parsellerde yeni bir proje geliştirmek. Bu yöndeki çalışmalarımız, görüşmelerimiz sürüyor. Ancak bu çalışmalarımızın hiçbirisinde hastane hizmetlerimizi devretmek ya da sonlandırmak gibi bir niyetimiz yok. Bizim otel projemiz tamamen termal sağlık turizmine odaklı bir tesistir ve ancak Fuar Hastanesi ile entegre çalışması durumunda farklılık ortaya konabilecektir. Bu yönden de Fuar Hastanesi’nin iyi ve etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi önemlidir. Ortaklarımızın katkılarıyla bu çalışmaları kısa sürede neticelendireceğiz. Hastane hizmetlerinde daha çok iyileşme sağlayacak fiziki ortamla ilgili yenileme çalışmaları, teknolojik alt yapının güçlendirilmesi, kadrolarımızın artırılması gibi farklı yatırımlar düşünüyoruz. Güzel dönüşümler gerçekleştireceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme