Fuar Termal Otel beklentileri karşılayacak

Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olma iddiasıyla inşası devam eden Fuar Termal Otel 2013 sonunda hizmete açılacak Ömer-Gecek Havzası'nda yapımı süren, Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olma iddisıyla hazırlanan Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi'nin son durumu hakkında bilgilendirme amaçlı, Fuar Grup Yönetim Kurulu tarafından otel inşaatı alanında basın toplantısı [&hellip]

Fuar Termal Otel beklentileri karşılayacak

Türkiye’nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olma iddiasıyla inşası devam eden Fuar Termal Otel 2013 sonunda hizmete açılacak

Ömer-Gecek Havzası’nda yapımı süren, Türkiye’nin en büyük termal otel ve tedavi merkezi olma iddisıyla hazırlanan Fuar Termal Otel Sağlık-Turizm-Kongre Merkezi’nin son durumu hakkında bilgilendirme amaçlı, Fuar Grup Yönetim Kurulu tarafından otel inşaatı alanında basın toplantısı düzenlendi.
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE
14 SENE
Üç yüz bin metrekarelik alana sahip olan, tamamlandığında 400 kişinin istihdam etmesi beklenen Fuar Termal Otel’in bilgilendirme toplantısında konuşan Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Şükrü Yücel, Fuar Grup’un 1998 yılından beri özel sağlık sektöründe hizmet verdiğini belirtti. Daha sonraki yıllarda inşaat ve akaryakıt sektörünü de hizmetlere ilave edildiğini ifade eden Dr. Yücel; “Ancak asıl yapmak istediğimiz hizmet, sağlık hizmetleriyle termalin entegre olduğu termal sağlık merkezi kurmaktır. Üç yüz bin metrekare arsa satın alınıp, projeler hazırlatılıp, ruhsat alındıktan sonra tesisimizin kaba inşaatı bitme noktasına gelmiştir. Fuar Termal Otel inşaatının 2012 sonu itibariyle kaba inşaatı tamamlanacaktır. 2013 Yılında ise geriye kalan ince işler bitirilerek 2013 yılı sonunda tesisin açılışı yapılacaktır.” dedi.
KİEV’DE SAĞLIK TURİZMİ TANITIMI
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Türkiye’nin Rusça konuşan ülkelere yönelik ilk “sağlık turizmi” çıkartması olan “International Medical Forum (IMF)” adlı “Sağlık Turizmi Fuarı”na, Fuar Termal Otel yönetim kurulu üyeleri, AKÜ’nün de bulunduğu 38 kuruluş, 25 stand ve 72 kişilik heyet katılarak, Türkiye’nin sağlık turizminin tanıtıldığı vurgulandı. Tesis tanıtımının yurt içi ve dışında yapıldığını anlatan Dr. Yücel; “Ülkemizin değişik bölgelerinde hizmet veren sağlık kuruluşları ve termal oteller tarafından 25 adet stant açıldı. Yabancı uluslardan en yoğun katılım ülkemizden oldu ve şehir olarak da Afyon ilk sıradaydı. Fuar Grup olarak biz de bünyemizde mevcut bulunan hastanemiz ve inşa halindeki termal otelimizi tanıtmak amacıyla bu fuara katıldık ve standımızı açarak hem tesislerimizi tanıttık hem de şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk.” diye konuştu. Fuara; THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, Dr. Ümit Dündar, THTDC Termal Grup Başkanı Yunus Gürkan, Fuar Hastanesi’nden Uzman Dr. Şükrü Yücel ile Dr. Nizamettin Kazan, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nden Erol Kılıç, Murat Kılıç, Oruçoğlu Thermal Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Levent Oruç ile Otel Müdürü Muzaffer Aktar katıldıkları bildirilidi.
AĞAÇLANDIRMA YETERSİZ KALIYOR
Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Şükrü Yücel, doğu Avrupa ülkelerindeki termal merkezlerin ormanlık alanlarda olduğunu ancak 20 bin yatak kapasitesine doğru ilerleyen Ömer-Gecek Termal Bölgesi’nin ağaçlandırma, yeşil alanlar bakımından diğer destinasyon bölgelerinin çok gerisinde olduğunu söyledi. Dr. Yücel; “Bu durum ilimizin turizm potansiyelini negatif yönde etkileyen önemli bir faktördür. Bu yönde ilgili bakanlıklar, valiliğimiz, belediyemiz, üniversitemiz, il müdürlüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve biz yatırımcı kuruluşlar bölgemizin tabii açıdan daha güzelleşmesi için gerekli çalışmaları yapmak zorundayız. Bölgemizin güzelleştirilmesi için ağaçlandırma çalışmalarına hız vermek durumundayız.” şeklinde konuştu.
STANDA İLGİ YOĞUNDU
Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nizamettin Kazan, Uluslararası Medikal Fuarı’nda kurdukları standa olan ilginin hem otel projesi hem de mevcut hastane nedeniyle çok yoğun olduğunu belirtti Dr. Nizamettin Kazan; “Özellikle Ukrayna halkı ve eski Sovyet Birliği ülkeleri ile Türki cumhuriyetler sağlık turizmi deyince otelcilik hizmeti ile birlikte sağlık hizmeti de almayı alışkanlık haline getirmişler. Türkiye Ukrayna arasındaki vizenin kalkması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek artması nedeniyle özellikle Ukrayna tarafından ülkemize olan seyahat ve sağlık turizmi ilgisi giderek artmaktadır. Bu artış trendinin devam etmesi durumunda önümüzdeki 1-2 yıl içinde Ukrayna’dan tatil ve sağlık için ülkemize gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Biz de şehir olarak ve özelde şirket olarak bu potansiyele talibiz ve alt yapımızı da ona göre hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
OTEL BEKLENTİLERİ KARŞILAYACAK
Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Ertan Ercan toplantıda yaptığı değerlendirmede, Afyonkarahisar’da ki termal tesislerin eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan senatoryumlardan daha iyi durumda olduğunu söyledi. Fuar Termal Otel konseptinin Doğu Avrupa Ülkeleri, Rusya ve Türki cumhuriyetlerdeki konseptlerle birebir örtüştüğünü aktaran Dr. Ercan şöyle konuştu: “Otelimiz kapasitesi, sosyal alanları, sağlık hizmetleri, tam teşekküllü bir hastaneyle entegre çalışacak olması açısından yabancı ülke insanlarının beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır. Havaalanının açılması ve yurt dışı tanıtım faaliyetleriyle termal sağlık turizmi açısından şehrimize ve tesislerimize olan ilginin giderek artacağını görmekteyiz.” Basın toplantısına; Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme