Fuar Hastanesi'nden termal sağlık yatırımı

Üç komşu illin özel hastaneleri Özel Fuar Hastanesi yönetiminin ev sahipliğinde Afyonkarahisar'da toplanarak özel sağlık kuruluşlarının sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Böylesi toplantıların belirli aralıklarla yapıldığını aktaran Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel, Ömer-Gecek Termal havzasında yaz mevsimi ortasında klinik otel şeklinde termal sağlık turizmine yönelik çok ciddi yatırımları hayata geçireceklerini müjdelediSGK ile [&hellip]

Fuar Hastanesi’nden termal sağlık yatırımı

Üç komşu illin özel hastaneleri Özel Fuar Hastanesi yönetiminin ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da toplanarak özel sağlık kuruluşlarının sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Böylesi toplantıların belirli aralıklarla yapıldığını aktaran Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel, Ömer-Gecek Termal havzasında yaz mevsimi ortasında klinik otel şeklinde termal sağlık turizmine yönelik çok ciddi yatırımları hayata geçireceklerini müjdeledi
SGK ile yaşanan sorunlar konuşuldu
Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel, özel sağlık sektörünün son 5 yıl boyunca oldukça ciddi bir gelişme gösterdiğini, Türkiye çapında baz alındığında yüzde 30-35 oranında ki sağlık yükünü özel sağlık kuruluşlarının üstlendiğini söyledi. Başhekim Yücel, bu durumla birlikte zaman zaman bir takım problemlerle karşılaşıldığını bunları aşmak için, sağlık politikalarını yakından takip etmek, sivil toplum kuruluşları ve siyasilere bir takım öneriler götürmek için çabaladıklarını kaydetti. Yücel, kendi yaşadıkları problemlere ortak çözümler bulmak için bölge özel hastaneleri olarak Eskişehir’de Özel Sakarya Hastanesi, Konya’da Özel Selçuklu Hastanesi, Isparta’da Özel Şifa Hastanesi olarak çeşitli zamanlarda bir araya geldiklerini belirtti. Ortak sorunların masaya yatırılıp bir takım çözümler üretmeye çalıştıklarını aktaran Başhekim Dr. Şükrü Yücel; “Bu toplantımız da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yaşadığımız bir takım sıkıntılar görüşüldü. Maliyetler ve birim fiyatlarını azaltmak adına satın alma ile ilgili kullandığımız sarflar, demirbaşlar, ilaçlarla ilgili bir takım çalışmalar yapıldı. Bir takım ortak çözüm planları geliştirildi. Bu noktalar üzerinde durduk.”dedi.
Talepler ve sıkıntılar irdelendi
Özel Hastaneler olarak düşük düzeyde olan birim fi-yatları hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki spot uygulamasına göre yaşanan sıkıntıları konuştuklarını belirten Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel, bürokratların da katıldıkları ortak toplantılarda sıkıntıları gündeme taşıdıklarını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hem eczanelerden hem hastanelerden hem de medikal kuruluşlardan bir takım kesinti ve iskontolar almayı talep ettiğini dile getiren Başhekim Yücel; “Son 5 yıldır ücretler sabit kaldı. Buna yönelik bir takım taleplerimiz zaman zaman oluyor. Bunları ayrıntılı olarak da iletiyoruz. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur diye düşünüyoruz. Biz kendimize göre bize özgü bireysel çözümler üretmek için toplanıyoruz. Ait olduğumuz dernekler var. Biz önce derneğe iletiyoruz taleplerimizi ve yaşadığımız sorunları. Dernekte resmi kurumlara iletiyor. Biz kendi çapımızda bir takım görüş alışverişleriyle yaşadığımız problemlere yönelik tabi ki bir takım çözümler oluşturuyoruz ama her problemimizi hallettik tüm mercilere iletilen problemlerimiz çözüldü diye bir durum söz konusu elbette değil.”diye konuştu.
Tam gün şimdilik etkilemiyor
Tam Gün Yasası ile ilgili olarak kamudaki sağlık dönüşümü çerçevesinde bir takım değişiklikler olduğunu kaydeden Özel Selçuklu Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin, özel sağlık kuruluşları olarak değişikliklere ayak uydurmaya çalıştıklarını söyledi. Değişik illerdeki hastane yönetici ve çalışanlarının bir araya gelmeleriyle değişikliklere karşı ortak bir duruş sergilemenin amaçlandığını aktaran Başhekim Çetin şöyle konuştu: “Tam Gün Yasası şu anda özel sağlık sektörünü etkileyecek durumda değil. Çünkü Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde özel hastanelere belli kurullar getirilmiştir. Biz her istediğimiz branşı hastanemizde bulunduramıyoruz. Her istediğimiz hekimi kadromuz boş olsa dahi alamıyorduk. Onun için Tam Gün Yasası’nın bizi çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyoruz.”
Kalp cerrahisinde özel tercih
Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel, ülke çapında her yüz hastadan 35’ne özel hastanelerde ikinci basamak sağlık kuruluşları olarak hizmet verildiğini dile getirdi. Özellikle kalp cerrahisinde özel sağlık sektörünün oranlama da yüksek durumda olduğunu belirten Başhekim Yücel; “Kalp cerrahisinde özel sağlık sektörünün ağırlığı belki de yüzde 50’nin üzerinde. Ayrıca onkoloji ve organ transplantasyonun da özel sağlık sektörünün ağırlığı gittikçe artan düzeylerde. Bu yönde çarpıcı bir gelişme var. Daha farklı bir şey söylemek istiyorum. Son yıllarda 2003 yılı sonrası sağlık sektörüne yapılan teşvikler resmi kurumların Sosyal Güvenlik Kuruluşlarından özel sağlık sektörü ile anlaşmaları resmi hastaların özel sağlık kuruluşlarına gidebilmeleri, özel sağlık kuruluşlarında çok ciddi bir gelişme sağladı. Çok ciddi bir teşvik oluşturdu. Hem sayı hem kapasite olarak hem de kalite olarak çok ciddi bir gelişme gösterdi.”şeklinde konuştu.
Termal yatırım planlanıyor
Şu anda sağlık kuruluşlarının kapasitesi, kalitesi, donanımı bazı Avrupa ülkelerinden daha önde olduğuna değinen Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık turizmi açısından çok ciddi bir umut var. Bugün İstanbul’da, Antalya’da büyük şehirlerimizdeki bir çok hastane yurt dışından Ortadoğu ülkelerinden hatta Avrupa ülkelerinden bir çok hasta kabul etmekte. Bazı kuruluşlar, bazı hastane grupları başka ülkelerde bir takım tesisler açmakta. Bizim ilimiz açısından inşallah termal sağlık turizmi açısından bu çok ciddi bir önümüze ufuk açıyor. Bizimde bu yönde çalışmalarımız var. Daha önce paylaşmıştık inşallah Ömer-Gecek Termal havzasında klinik otel şeklinde termal sağlık turizmine yönelik çok ciddi yatırımlarımız var. Belli aşamalar kaydedildi, projeleri hazır. İnşallah bu sene yaz ortasında o termal sağlık turizmine yönelik yatırımımızı başlayacak diye düşünüyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme