Fuar hastanesinden dev sağlık yatırımı
Fuar Hastanesinin büyük yatırım projesi olan Fuar Termal Otel hakkında detaylı bilgiler veren Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, projenin 2013 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını belirtti. Dr. Yücel yaklaşık 50 milyon dolar yatırım harcaması yapılacağını, yatırım tamamlandığında 350-400 kişinin istihdamının öngörüldüğüne işaret etti Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Şükrü Yücel, hastanenin [&hellip]
Fuar Hastanesinin büyük yatırım projesi olan Fuar Termal Otel hakkında detaylı bilgiler veren Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, projenin 2013 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını belirtti. Dr. Yücel yaklaşık 50 milyon dolar yatırım harcaması yapılacağını, yatırım tamamlandığında 350-400 kişinin istihdamının öngörüldüğüne işaret etti
Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Şükrü Yücel, hastanenin 1998 yılında Afyonkarahisar’ın ilk özel polikliniği olan Afyon Tıp Merkezi’ni kurarak özel sağlık sektöründe faaliyetlerine başladığını hatırlattı. Dr. Yücel, 2000 yılı ortalarında da şehrin ilk özel hastanesi olan Özel Fuar Hastanesi’nin hizmete açıldığını belirtti.
FUAR HASTANESİ GÜÇLENDİ
Şirket olarak sağlıkta dönüşüm programının henüz başlmadığı dönemlerde sağlık sisteminin geleceğiyle ilgili çok isabetli öngörülerde bulunarak Afyonkarahisar’da o dönem için ilk olan ve çok önemli bir adım olan özel hastaneyi kurarak hizmete açtıklarını kaydeden Uzman Dr. Şükrü Yücel; “Şirketimiz termal sağlık turizmiyle ilgili de 2007 yılında itibaren ciddi bir proje hazırlığına girişmiş ancak düşündüğümüz konseptte ve büyüklükte arsa bulmak, ve bu arsanın imar düzenlemelerini ve projelerin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanlığı’ndan geçmesi uzun bir zaman almıştır. Fuar Hastanesi başlangıçtan günümüze gelişme trendini sürdürmüştür. Özelikle sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde özel hastanelerin resmi hasta kabul edebilir duruma gelmesi fiziki olarak, donanım ve istihdam olarak Fuar Hastanesi’ni güçlendirmiş, tam teşekküllü bir hastane haline gelmesine sağlamıştır.” dedi.
İHTİYAÇLAR DOĞRU OKUNDU
Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de zaman zaman çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkabildiğine değinen Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, 2003- 2007 arası Türkiye’de sağlık alanında baş döndürücü gelişmeler yaşandığını kaydetti. Dr. Yücel, bir taraftan özel sağlık sektörüne ivme kazandıran gelişmeler olurken sağlık sektöründeki çok hızlı büyümeden dolayı hekim ve yardımcı sağlık personeli sıkıtısının hat safaya çıktığını ifade etti. Dr. Şükrü Yücel, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yatırım, istihdam ve ücretlerle ilgili tek taraflı aldığı kararların, özel sağlık kuruluşlarında çok ciddi endişelere yol açtığına dikkat çekti. Dr. Yücel, bu nedenlerden dolayı hastane olarak, birbirini zaman zaman kompanze edecek, birbirine destek olacak daha fazla faaliyet alanı olması gerektiği sonucuna vardıklarını vurguladı.
OTEL HASTANE İLE ENTEGRE ÇALIŞACAK
Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Şükrü Yücel, 2007 yılından itibaren inşaat sektöründe faaliyetlere başlayıp bugüne kadar yüzün üzerinde konut ve işyeri ürettiklerini dile getirerek, 2009 yılında ise iki akaryakıt ve dinlenme tesisi kurarak işletmeye başladıklarını belirtti. Fuar Hastanesinin büyük yatırım projesinin Fuar Termal Otel olduğunu belirten Dr. Yücel; “2013 Yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Yaklaşık elli milyon dolar yatırım harcaması ve yatırım tamamlandığında 350-400 kişinin istihdamı öngörülmektedir. ‘Fuar Termal Otel’ Fuar Hastanesi ile entegre olarak çalışacak bir termal tedavi merkezi olarak inşa edilmektedir. Yurtiçi ve yurt dışından her yaş grubuna hitap edebilecek bir sahip olacak otelde müşterilerimiz bir tedavilerini sürdürürken diğer taraftan tüm aile fertleriyle birlikte eğlenceli bir tatil geçirecektir. Otel bünyesinde konaklamala birimlerini yanında toplantı salonları, değişik konseptlerde restoranlar, kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuzlar, SPA?/ Wellness birimleri, alışveriş mağazaları, oyun ve eğlence alanları, fitness salonları, estetik merkezi, teşhis ve tedavi birimleri bulunacaktır.” dedi.
HİZMET PRESTİJLİ BÖLGEDE VERİLECEK
Teşhis ve tedaviye yönelik olarak Fuar Termal Otel bünyesinde tıp merkezi kurulacağını, başta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olmak üzere acil, diş, dahiliye, çocuk, kardiyoloji branşlarında uzman hekim istihdam edileceğini aktaran Dr. Şükrü Yücel; “Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tüm termal sağlık uygulamaları yoğun şekilde uygulanacaktır. Ömer-Gecek Termel Havzası ilimizin en prestijli termal turizm bölgesidir. Fuar Termal arsası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm tesis alanı ilan edilen yaklaşık 10.000.000 metrekare alanı ortasında yer almaktadır. Bu alanda devremülk dahil turizm işletmeciliğinin dışında hiç bir yatırımını izin verilmemesi bu bölgenin prestijli bi termal turizm bölgesi olmasını sağlayacaktır. Şu anda değişik aşamalarda olan ve bu bölgede çalışmalarını sürdüren yatırımcıların hedefinde 5 yıldızlı termal otel kurulması bulunmaktadır. Ömer Gecek Termal bölgesi 29 Ekim 2012 tarihinde açılacak olan Zafer Hava Limanına en yakın noktada olan turizm bölgesidir. Hızlı tren istasyonu zaten bu turizm bölgesinin hemen yanında inşa edilecektir.” ifadelerini kullandı.
KAPASİTEYİ ARTIRMA İMKANI VAR
Fuar Termal Otelin müştemilatıyla birlikte toplam 133,000 metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük termal oteli olacağını ifade eden Dr. Şükrü Yücel, konaklama birimleri 38.000 metrekare, yaşam alanları, yeme içme birimleri 30.000 metrekare, SPA wellness FTR birimleri 35.000 metrekare, kongre merkezi 30.000 metrekare kapalı alanda yer aldığını bildirdi. Toplam 500 odalı otelin bin 250 yatağa sahip olacağını, otelin artırılabilir kapasiteyle birlikte toplam kapasitesinin bin 550 yatak olarak planlandığından söz eden Dr. Yücel şunları bildirdi: “Standart odalar brüt 4 metrekaredir. Standart odalarda 7,2 metrekare banyo bulunmaktadır. Bütün odalarda 6.6 metrekare balkon bulunmaktadır. Standart odaların dışında konnekt oda, suit oda, dubleks oda gibi değişik sayılarda ve büyüklüklerde her türlü konfora ve ihtiyaca cevaba verilebilecek özelliklere haiz odalar bulunmaktadır. Odalarımızda beş yıldızlı otel konforu neyi gerektiriyorsa her türlü imkan müşterilerimizin hizmetinde olacaktır. Bir büyük restoran, iki alakart restoran ve tüm yaşam alanlarına yakın şekilde konuşlandırılmış kafe-restoranları ile Fuar Termal Otel hem konaklayan müşterilerine hemde günü birlik hizmetler için gelen müşterilerine en güzel şekilde hizmet verecektir.”
BİRİMLER AYRI PLANLANDI
Spa-wellness birimlerinin erkek ve bayan olarak ayrı planlandığını, erkek ve bayan termal birimleri katlardan direk inen asansöre sahip bulunduğunu dile getiren Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Yücel, termal birimlere inen ya da termal birimlerden odalarına çıkan müşterilerin restoran katı, lobi katı, toplantı katı vs. bölümlerde durmayan asasörleri kullanacaklarını anlattı. Yücel; “Erkek ve bayan bölümlerinde ayrı ayrı olmak üzere 150 metrekare iki adet termal havuz, 250 metrekare iki adet kapalı havuz, 750 metrekare ortak açık havuz, 550 metrekare açık aqua havuzu bulunmaktadır. İki adet 1.850 metrekare ve bir adet bin 450 metrekare olmak üzere toplam üç büyük kongre ve balo salonu mevcuttur. Ayrıca büyüklükleri 300 metrekare 100 metrekare arasında değişen 8 adet küçük toplantı salonu mevcuttur. Toplantı salonlarının aynı anda karşılayabileceği yemekli toplantı salonu kapasitesi 5 bin kişidir. Kongre merkezi toplantı salonları, fuaye alanları, servis alanları, otoparkları, mutfakları, banket mutfakları vs. alt yapı birimleriyle birlikte toplam 30.000 metrekare kapalı alanı oturmaktadır.” dedi.
TERMAL TEDAVİ ÖNEMLİ
Bilimsel çalışmaların, termal tedavi uygulamaları başta romatizmal hastalıklar olmak üzere psikiyatrik hastalıklar dahil tüm branşlarda primer tedavi ya da tamalayıcı tedavi yöntemi olarak kullanıldığı bulgusunu ortaya koyduğundan söz eden Dr. Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Fuar Termal Otel’de, Fuar Hastanesi ile entegre bir şekilde termal tedavi en kapsamlı bir şekilde uygulanacaktır. Termal kür havuzları termal tedavi ile ilgili diğer tüm bilimler için otel kapasitesinin büyüklüğüne paralel olarak optimum alanlar ayrılmıştır. Fuar Termal yaklaşık 300.000 metrekare arsa üzerine kurulmaktadır. Tüm yönleri hakim pozisyonda konuşlandırılmıştır. Kapalı alan yatırımlarındarn sonra arta kalan çok büyük boş alanlarda yürüyüş parkurları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, golf sahası, bisiklet yolları kompleks içinde yer alacaktır. 50.000 metrekare kür parkı olarak ayrılan kısımda hiçbir yapı olmayacak komple ağaçlandırılarak çay bahçeleri, piknik alanları ve yürüyüş parkurları yapılacaktır.” (Kocatepe)