• Haberler
  • Genel
  • Fuar Hastanesi'nden anlamlı uygulama – Kocatepe Gazetesi

Fuar Hastanesi'nden anlamlı uygulama – Kocatepe Gazetesi

Özel Fuar Hastanesi yönetimi tarafından üç aydır uygulanan şehit aileleri ve terör gazilerinin birinci derecedeki yakınlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunumu takdirle karşılandı. Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek yönetimi minnettarlıklarını Hastane Başhekimi Ali. Ertan Ercan’a teşekkür plaketi vererek gösterdiler Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi [&hellip]

Fuar Hastanesi’nden anlamlı uygulama

Özel Fuar Hastanesi yönetimi tarafından üç aydır uygulanan şehit aileleri ve terör gazilerinin birinci derecedeki yakınlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunumu takdirle karşılandı. Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek yönetimi minnettarlıklarını Hastane Başhekimi Ali. Ertan Ercan’a teşekkür plaketi vererek gösterdiler

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, yönetim kurulu üyeleri adına Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Ertan Ercan’a teşekkür plaketi verdi.
BAŞHEKİM:
BOYNUMUZUN BORCU
Özel Fuar Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Ertan Ercan, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi yönetim kurulu üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özel Fuar Hastanesi’nde 3 aydır tüm şehit ailelerinin, Kıbrıs gazileri dışında malul gazilerin anne, baba, eş ve çocukları gibi birinci derecedeki yakınlarına; yatış, müdahale, ayakta tahlil, ameliyatlarda ücret alınmadığını belirtti. Başhekim Ali Ertan Ercan, ziyaret vesilesiyle dernek üyelerinin teşekkür ettiklerini, bu uygulamanın teşekkür edilecek birdurum olmadığını söyledi. Dr. Ercan, kendilerinin kamu yada özel sektör olsun ülke savunmasında, sınırların korunmasında görev alan asker, polis vb görevlilere ve birinci derecede yakınlarına bakmanın boyunlarının borcu olduğu mesajını verdi. Bu görüşe sahip bir millet, devlet olarak üzerlerine düşeni her zaman yapacaklarını dile getiren Ercan; “Üç aydır tüm şehitlerimizin birinci derecedeki yakınlarına, gazilerin kendileri ve eşlerinden hastanemize gelişlerinde, tahlillerinde ve ameliyatlarında hiçbir şekilde ücret alımayacağımızı tahhüt ettik. Bu uygulamaya 3 aydır devam ediyoruz. Dernek yönetimimiz hem teşekkür etmek hem de duymayan dernek üyelerine duyurma amacıyla bizleri ziyaret ettiler kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Başhekim Ercan, hastane olarak bakıma muhtaç ve özel hastanelere gelme noktasında maddi durumu el vermeyen yaşlıların Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kanalıyla tespit edilerek hastane imkanları ölçüsünde gerekli yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN
Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, ülke, millet, bayrak uğruna savaşırken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları birinci derecede yakınlarına, ülkenin bekası için terörden kaynaklı gaziler ve ailelerine bazı haklar verildiğini, anayasanın 10. maddesinin pozitif ayrımcılık anlamında kendilerini desteklediklerini söyledi. Bu hakkın hastanelerde de geçerli olduğunu, katılım payı ödememe haklarının olduğunu belirten Kumartaşlı şöyle konuştu: “Bu hakkımız kamu ve üniversite hastanelerinde uygulanıyor. Özel hastanelerde kanunen böyle bir zorunluluk yok. Bu aslında vicdani bir sorumluluk olması lazım. Özel Fuar Hastanesi yönetimi dernek yönetimimize üç ay önce böyle bir teklif getirdi. Bu teklif karşısında hem gururlandık hemde duygulandık. Çünkü toplumumuzda yitirmeye başladığımız bazı değerlerimiz var. Bunu sizin yönetiminizde ve hastanenizde görmüş olmak bizi gerçekten gururlandırdı. Derneğimizin 18 ilçede temsilciliği var. İnşallah bu uygulama ülke çapında örnek olur. Şehit ve gazi aileleri adına sizlere teşekkür ediyoruz. Hatırlanması gereken toplum kesimiyiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme