Fuar Hastanesi'nde son teknolojiyle saç ekiliyor

Özel Fuar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Ertan Ercan, 'Fue' olarak adlandırılan yöntemle saç köklerinin lokal anestezi altında özel uçlu mikro motorlar ile tek tek alınarak saçsız alanlara doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirildiğini kaydetti.Dr. Ercan, 'Cerrahi bir girişim olmadığı için hastalar daha rahat karar vermekte ve bu tekniği tercih etmektedirler. Fue [&hellip]

Özel Fuar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Ertan Ercan, “Fue” olarak adlandırılan yöntemle saç köklerinin lokal anestezi altında özel uçlu mikro motorlar ile tek tek alınarak saçsız alanlara doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirildiğini kaydetti.
Dr. Ercan, “Cerrahi bir girişim olmadığı için hastalar daha rahat karar vermekte ve bu tekniği tercih etmektedirler. Fue yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki saçlar kesilerek 1 milimetre olacak kadar kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ve saç kökü alınacak ve ekim yapılacak bölge uyuşturulur. Mikro motor ucu saç kılını ortalayacak şekilde deriye batırılıp çekilir. Kıl folikül ve onu çevreleyen mikroskobik doku ile birlikte bir mikro pensetik nazikçe çelkilir ve folliküler ünite gevşek tabandan ayrılarak gelir. Operasyonda greftlerin zarar görmesini minimalize eden bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, zaman biriminde alınan greft sayısıda artmıştır. Folliküler üniteler bu şekilde toplandıktan sonra saçsız alanda açılan çok daha küçük deliklere yerleştirilirler. Her bir folliküler ünite ortalama 2 ila 3 follikül barındırır” dedi.

Bakmadan Geçme