Fuar Hastanesi'nde konforlu prostat tedavisi

Özel Fuar Hastanesi'nde de plazma vaporizasyon yöntemi ile daha kolay ve konforlu bir şekilde prostat hastalarına kapalı cerrahi tedavisi uygulandığı bildirildi Özel Fuar Hastanesi Üroloji Bevliye Uzmanı Op. Dr. Uğur Göksu, 40-50 yaş üstü erkeklerin yüzde 50’nde , 80 yaşına ulaşan erkeklerin ise yaklaşık yüzde 80-90'ında prostat rahatsızlığının görüldüğünü söyledi. Oranlamada yüzde 40'ının tedaviye ihtiyacı [&hellip]

Fuar Hastanesi’nde konforlu prostat tedavisi

Özel Fuar Hastanesi’nde de plazma vaporizasyon yöntemi ile daha kolay ve konforlu bir şekilde prostat hastalarına kapalı cerrahi tedavisi uygulandığı bildirildi

Özel Fuar Hastanesi Üroloji Bevliye Uzmanı Op. Dr. Uğur Göksu, 40-50 yaş üstü erkeklerin yüzde 50’nde , 80 yaşına ulaşan erkeklerin ise yaklaşık yüzde 80-90’ında prostat rahatsızlığının görüldüğünü söyledi. Oranlamada yüzde 40’ının tedaviye ihtiyacı oluğunu belirten Dr. Göksu, ayrıca prostatın diğer hastalığı olan prostat kanserinin erkeklerde en fazla görülen kanser türü olduğuna dikkat çekti.
ZAMANINDA
AMELİYATTAN KAÇINMAYIN
Özel Fuar Hastanesi Üroloji Bevliye Uzmanı Op. Dr. Uğur Göksu, prostat hasatlığında erken teşhisin önemine işaret etti. Dr. Göksu; “Bunun için yıllık kontrollerinin mutlaka bir üroloji uzmanınca yapılması gerekir. Prostat hastalığının, hastanın sosyal hayatını da etkileyen ciddi şikayetleri vardır. Prostat hastalığı belirtilerinde; sık sık idrara çıkma, gece idrara kalkma, kesik kesik ve damla damla idrar yapma, idrar kesesini tam boşaltamama hissi, idrar tutmada güçlük ve idrar kaçırma, idrar akış gücünde azalma, ince idrar yapma, idrar yapmaya başlarken zorlanma, ıkınarak idrar yapmaktır. Böbrek yetmezliği, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu, idrar kesesi taşı, böbreklerde genişleme, kanlı idrar yapma, hiç idrar yapamama gibi komplikasyonları olan hastaların cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesi gerekir. Hastanın zamanında ameliyattan kaçınması ile zamanla mesane ve böbreklerde kalıcı hasarlar oluşabilir. Yaş ilerledikçe ameliyatı kaldıramayacak duruma gelebilir. Sonradan ameliyat olsa bile şikayetler tamamen geçmeyebilir.” diye konuştu.
KAPALI CERRAHİ UYGULANIYOR
Cerrahi tedavi seçeneklerinin başlıcaları, açık prostat ameliyatı ve kapalı prostat ameliyatları olarak sıralayan Özel Fuar Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uğur Göksu sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde en yaygın önerilen ameliyat olan kapalı prostat ameliyatında, herhangi bir kesi yapılmadan idrar kanalından girerek ameliyat yapılmaktadır. Plazmavaporizasyon yöntemide, bilinen en güvenilir yöntemlerdendir. İyi huylu prostat büyümesi için altın standart olan çözümdür. Özel Fuar Hastanesi’nde prostat büyümesi ve mesane tümörü hastalarının tedavilerini kapalı cerrahi müdahale yöntemi ile gerçekleştiriyoruz. Plazmavaporizasyon yöntemi ile prostat, penisten girilip ağrısız ve acısız bir şekilde küçük parçalar halinde alınır veya buharlaştırılarak temizlenir. Bu teknoloji ile hasta üzerinden elektrik akımı geçmez böylece kalp ve akciğer hastalarında rahatlıkla uygulanabilir ve büyük prostatlı hastalardada uzun zaman ayırılarak güvenli bir şekilde ameliyat yapılabilir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme