Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Frigya’da “Ayazini Turizm Karşılama Merkezi” yapılacak

Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ayazini

Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ayazini Köyü’nde “Ayazini Turizm Karşılama Merkezi” yapılacak

 

İHALEYE ÇIKALCAK
Friglerden günümüze miras kalan eşsiz güzellikte Frigya Vadisi, Afyonkarahisar Valiliği tarafından gerçekleştirilecek projelerle Türkiye’nin ve bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olmaya hazırlanıyor.
Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, ihalesi tamamlanan
Emre Gölü, Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi projesinin ardından Frigya’nın kalbinde, Ayazini Köyü’nde “Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi” için çalışmalarda sona gelindiği bildirilirken, “Mimari projeleri hazırlanan Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi projesi için ihaleye çıkılacak.” denildi.
TÜRKİYE’NİN EN UZUN ÜÇÜNCÜ YÜRÜYÜŞ
YOLUNA SAHİP
Frigya Vadisi’nin tarihi hakkında detaylı bilgilerin verildiği açıklamada,
Frigya Vadisi’nin 3000 yıl öncesinde Frigyalıların kayaları oyarak evler, kaleler, anıtlar yaparak kurduğu kadim bir medeniyet mirası olduğu ve Vadinin Afyonkarahisar-Kütahya ve Eskişehir illeri arasında bulunduğu kaydedilerek, “529 bin 632 hektarlık alanı kapsayan Frigya Vadisi’nin büyük bir bölümü Afyonkarahisar sınırları içerisinde yer alıyor. Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki 3 ilden geçen Frig Yolu, Türkiye’nin en uzun üçüncü yürüyüş yoluna sahip. Frig Yolu 506 kilometrelik parkuruyla doğaseverlerin yeni gözdesi. Güzergâh aynı zamanda Friglerden kalma kaya yerleşimleri, kaya anıtları, mezar odaları, kilise ve şapelleri, peribacaları ve diğer doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Frigya bölgesinde yer alan Ayazini köyündeki Örenyeri, Frigler döneminden beri yerleşim yeri olarak kullanılmış bir yer. Doğal kaya yapısının yanı sıra çam ormanları ile kaplı, göller ve yaylalardan oluşan doğa harikası bölge mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Yine aynı şekilde Roma ve Bizanslılara ait mezarların bulunduğu Avdalaz Kalesi Kaya Yerleşimleri, bir yerleşim yerinden çok savunma amaçlı bir kale.” ifadelerine yer verildi.
PROJEYLE AYAZİNİ HAK
ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK
Frigya’nın turizme kazandırılması ve böylesine önemli bir değerin canlandırılarak bölgenin bir cazibe merkezi olması için Ayazini Köyü ve Emre Gölü olarak iki noktanın belirlendiği kaydedilen açıklamada, “Emre Gölü ve çevresinde piknik üniteleri, seyir terasları, kır kahvesi, sportif etkinlik alanları ve çadır kamp alanları yer alacak. Ayazini bölgesinde ise 4200 metrekare alanda 800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere Ayazini Köyü Turizm Karşılama Merkezi yapılacak. Proje kapsamında ürün satış noktası, kafe, fırın, servis, mini tiyatro, otopark, tuvalet ile dinlenme ve seyir terasları yapılacak. Projenin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.” denildi.
“FRİGYA VADİSİ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TURİZM
ROTALARINDAN BİRİ OLACAK”
Vali Gökmen Çiçek, bölgenin turizm değerini artıran ve bölgeyi cazibe merkezi yapacak bu önemli projelerle; tarih, doğa ve kültürün harmanlandığı bir çok kadim medeniyetin izlerini taşıyan Frigya Vadisi’nin, Türkiye’nin en önemli ve ilgi çeken turizm rotalarından biri olacağını dile getirerek, “Projelerle birlikte bölge çok sayıda ziyaretçi çekecek ve böylece Afyonkarahisar turizm alanında çok önemli bir katma değer sağlanmış olacaktır.” dedi. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti