Frig'i tanıtım için Bisiklet Turu

Afyonkarahisar'da Frig Vadisi'nin tanıtımı amacıyla Bisiklet Turu düzenlendi. Yaklaşık 300 bisikletçinin katıldığı Frig Vadileri Bisiklet Turu, şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatıldı Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Derneği (AFDOS), Kocatepe Doğa ve Gençlik Sporları Kulübü'nün işbirliğiyle Frig Vadileri Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet Turu'nun [&hellip]

Frig’i tanıtım için Bisiklet Turu

Afyonkarahisar’da Frig Vadisi’nin tanıtımı amacıyla Bisiklet Turu düzenlendi. Yaklaşık 300 bisikletçinin katıldığı Frig Vadileri Bisiklet Turu, şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatıldı

Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Derneği (AFDOS), Kocatepe Doğa ve Gençlik Sporları Kulübü’nün işbirliğiyle Frig Vadileri Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet Turu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılışını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar ve Frig Bölgesi’nin sayısız güzelliklerle dolu olduğunu, herkesin bu güzellikleri görmesinde büyük yarar bulunduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, “Frig Vadisi’nde paha biçilmez en çok eserin Afyonkarahisar’da bulunduğu bilinmektedir. Frig Medeniyeti, Kral Midas ve Ezob gibi binlerce senedir bilinen çeşitli halk hikayelerine konu olan efsanevi krallık eserlerinin en fazlası ilimizde bulunmaktadır. Bu kültürü tabiri caizse yerinde yaşamak isteyen tüm bisikletçilerimizi kutluyor, kendilerine kazasız ve belasız yolculuklar diliyorum” dedi.
TARİHTE KALMASIN
Afyonkarahisar’ın dışarıdan teğet geçilen bir yer olması yerine gezip görülen bir il olması için çaba harcadıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar birbirinden güzel tarihi ve otantik değerlere sahiptir. Ancak bunu bir çok Afyonkarahisar’lının bile bilmediğini, oraları gezip görmediğini müşahade ediyoruz. Bu eserlerin başında Frig Vadisi var. Birbirinden özgün son derece güzel, paha biçilmez eserlerin bulunduğu bu Vadi’nin büyük bir kısmı Afyonkarahisar’dadır. İşlenmiş kayalar, anıtlar ve kral mezarları gibi bir çok eserlerin bulunduğu bu güzel yeri bir çok insan bilmiyor. Bu eserlerin tarihte kalması ve yok olması bizleri üzer ve bizler için büyük bir kayıp olur. Buraların tanıtılması, bilinmesi ve gezilmesi gerekiyor. Bunun için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan Frigküm isminde bir birliğimiz var. Bu birlik aracılığıyla da çeşitli etkinlikler yapılıyor. Türkiye’nin bir çok vilayetinden 300’e yakın sporcu bu bisiklet turuna katılıyor. Hatta aralarında yurt dışından bile gelenler var” ifadelerini kullandı.
İl dışından da katılımlarla yaklaşık 300 bisikletçinin yer aldığı Frig Vadileri Bisiklet Turu kapsamında, Frig Vadisi güzergahları ziyaret edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme