• Haberler
  • Genel
  • Frig’i bisikletle dolaşacaklar – Kocatepe Gazetesi

Frig’i bisikletle dolaşacaklar – Kocatepe Gazetesi

Frig Vadileri Bisiklet Turu, 30 bisikletçinin iştirakiyle gerçekleştirilecek Frig Vadileri Bisiklet Turu Koordinatörü Alicem Aktaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aktaş, “Frig Vadileri Bisiklet Turu, ilimiz için çok büyük bir önem arz ediyor. Sayısız güzelliğe ve eşi benzeri olmayan tarihi dokuya sahip olan Afyonkarahisar'ın tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu tur sayesinde Afyonkarahisar'ın bir [&hellip]

Frig'i bisikletle dolaşacaklar

Frig Vadileri Bisiklet Turu, 30 bisikletçinin iştirakiyle gerçekleştirilecek

Frig Vadileri Bisiklet Turu Koordinatörü Alicem Aktaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aktaş, “Frig Vadileri Bisiklet Turu, ilimiz için çok büyük bir önem arz ediyor. Sayısız güzelliğe ve eşi benzeri olmayan tarihi dokuya sahip olan Afyonkarahisar’ın tanıtılmaya ihtiyacı var. Bu tur sayesinde Afyonkarahisar’ın bir çok önemli özelliği tanıtılacak ve Afyonkarahisar’a bir çok girdi ve kazanım sağlanacaktır. Bu anlamda bu tür etkinliklere gönülden destek veren başta Sayın Valimize, iş adamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
VALİLİK ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK
Ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar malum tarihin beşiğidir. Bunun en iyi belirtilerinden biri de Frig Vadisi’dir. Frig Vadisi’nde paha biçilmez ve en çok eserin Afyonkarahisar’da bulunduğu bilinmektedir. Frig Medeniyeti, Kral Midas ve Ezob gibi binlerce senedir bilinen çeşitli halk hikayelerine konu olan efsanevi krallık eserlerinin en fazlası ilimizde mevcuttur. Ancak bu eserleri kamuoyu çok fazla bilmiyor. Bu eserleri kamuoyuna mal etmemiz ve tanınırlığını artırmamız için, içerisinde Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerinin de içinde bulunduğu FRİGKÜM Birliğimizin yanı sıra en çok eserin Afyonkarahisar’da bulunması nedeniyle de Afyonkarahisar Valiliği olarak çeşitli etkinliklere imza atmaktayız. Bunlardan birisi de Frig Vadileri Bisiklet Turu’dur. Ülkemizden ve yurtdışından yaklaşık olarak 300 kişinin katılımıyla yarın saat 9’da Valiliğimiz önünden bisiklet turunun startı verilecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme