Frig Vadisi’ndeki Emre Gölü de Kuruyor

Afyonkarahisar'ın önemli turistik ve doğal alanlarından birisi olan ve İhsaniye ilçesi Döğer Beldesi’nde bulunan Emre Gölü bilinçsiz sulama yüzünden kuruma tehlikesiyle yüz yüze kaldı.

Haber

Haber

Frig Vadisi Tabiat Parkı içerisinde yer alan ve her geçen gün artan turizm potansiyeline sahip bulunan Emre Gölü son birkaç yıldır yaşanan kuraklıktan payını aldı. Gölü besleyen derelere bentler yapılması sebebiyle su seviyesi her geçen gün azalan gölde bir taraftan da bilinçsiz vahşi sulama nedeniyle su çekilmesi çok fazla seviyelere ulaştı.

Göl kenarında yer alan arazi sahiplerince onlarca su motoru ile gece gündüz su çekilen gölde seviye gittikçe düşerken gölü gezmeye gelen vatandaşlar bu durumdan şikayetlerini dile getiriyorlar.

Gölde çalışan teknenin bu gidişle karaya oturacağını söyleyen vatandaşlar yapılan yatırımlarında atıl kalacağını söylediler. Gölden sorumlu Döğer Belediyesi’nin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ve ayrıca göl çevresindeki çirkin yapılaşmayı da kontrol altına almasını isteyen vatandaşlar bu tabiat alanının herkesin ortak malı olduğunu söylediler.

Haber

Bakmadan Geçme