Frig Vadisi'nde tahribata kim dur diyecek

Hafta sonunda Frig Vadisi'ne gezmeye giden vatandaşlar Ayazin Köyü yakınındaki Avdalas Kalesi yanında kazılmış büyük bir çukur ile karşılaştı. Define aramak için kazıldığı belli olan ve kaya yerleşiminin dibinde açılan çukuru bir insanın kazma kürekle açmasının imkansız olduğunu ve muhtemelen iş makinesi-kepçe ile kazıldığını dile getiren vatandaşlar aynı durumun vadinin diğer bölümlerinde de sürdüğünü belirttiler.Göynüş [&hellip]

Hafta sonunda Frig Vadisi’ne gezmeye giden vatandaşlar Ayazin Köyü yakınındaki Avdalas Kalesi yanında kazılmış büyük bir çukur ile karşılaştı. Define aramak için kazıldığı belli olan ve kaya yerleşiminin dibinde açılan çukuru bir insanın kazma kürekle açmasının imkansız olduğunu ve muhtemelen iş makinesi-kepçe ile kazıldığını dile getiren vatandaşlar aynı durumun vadinin diğer bölümlerinde de sürdüğünü belirttiler.
Göynüş Vadisi’nde bulunan Aslantaş-Yılantaş Anıtı’nın hemen arkasındaki kaya kütlesinin de definecilerce geçtiğimiz günlerde patlatıldığına şahit olan vatandaşlar tarihi miras talanının ne zaman son bulacağını sordular. Bu gidişle eşsiz anıtların bulunduğu Frig Vadisi’nin parçalanmış kayalıklarla, defineci çukurlarıyla dolu bir alana dönüşeceği ve gezinin de bir anlamı kalmayacağını belirten vatandaşlar Afyonkarahisar’ın da en önemli tarihi alanını kaybedileceği uyarısını yaptılar.
Özellikle kaçak kazı yapanlara karşı sert ve sıkı tedbirler alınmasını, çevre köy muhtarlarının, vatandaşların uyarılmasını, jandarmanın devriye faaliyetlerini artırmasını isteyen vatandaşlar bu alana önem verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme