• Haberler
  • Genel
  • Frig Vadisi, Ultra Maraton’a ev sahipliği yaptı

Frig Vadisi, Ultra Maraton’a ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar’ın önemli bir değeri olan Frig Vadisi, Ultra Maraton’la tanıtıldı Frig Vadisi’nin tanıtılması amacıyla düzenlenen Frig Vadisi Ultra Maroton’u, gerçekleşti. NG Afyon Termal Otel’in sponsorluğunda düzenlenen Ultra Maraton’da Frigya medeniyetinden izler takip edildi. Maraton, 14 kilometre, 29 kilometre, 42 kilometre, 60 kilometre ve 100 kilometre olmak üzere 5 özel parkurda, katılımcılara adrenalin dolu bir deneyim [&hellip]

Frig Vadisi, Ultra Maraton'a ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar’ın önemli bir değeri olan Frig Vadisi, Ultra Maraton’la tanıtıldı

Frig Vadisi’nin tanıtılması amacıyla düzenlenen Frig Vadisi Ultra Maroton’u, gerçekleşti. NG Afyon Termal Otel’in sponsorluğunda düzenlenen Ultra Maraton’da Frigya medeniyetinden izler takip edildi. Maraton, 14 kilometre, 29 kilometre, 42 kilometre, 60 kilometre ve 100 kilometre olmak üzere 5 özel parkurda, katılımcılara adrenalin dolu bir deneyim yaşattı. Afyonkarahisar’da başlayan Ultra Maraton’un 100 kilometre ayağı, Afyonkarahisar, Ayazini, Avdalaz Kalesi, Bayramaliler Köyü, Döğer Kasabası, İhsaniye İlçesi’nden geçerek NG Afyon’da son buldu.
Birincisinin Utku Eryaşar olduğu Maraton’da, ikinci Sezgin Oturmaz, üçüncü ise İsmail Eren oldu. Kral Midas’ın efsanelerine ışık tutan, Afyonkarahisar’ın tarihi ve mistik atmosferinde 11-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen Ultra Maraton, Anadolu’da zengin ve kültürel miras oluşturan Frigler’in izlerini tekrar yaşatarak, katılımcılara unutulmaz bir maraton deneyimi sundu.
Katılımcılara teşekkür eden İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, “İlçemiz sınırları içinde bulunan Frig Vadisi’nin tanıtımı için biz önemli bir gayret içindeyiz. Tarihi ve kültürel gezilerde Frig Vadisi’nin öne çıkmasını amaçlıyoruz. Bu bağlamda da adım atmaya devam edeceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme