• Haberler
  • Spor
  • Frig Vadisi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Frig Vadisi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Şampiyonaya Vali Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Oryantirig Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Genç, İl Müdürleri, şampiyonaya katılacak olan 64 takım sporcuları ve sporseverler katıldı.ORYANTİRİNG KAS VE BEYİN GÜCÜ İSTEYEN BİR SPOROryantiring sporu hakkında konuşan Vali Tutulmaz, 'Her sporda kas gücü ön plandadır. Bazı sporlarda da beyin gücü ön plandadır. Oryantiring sporuna baktığımızda kas ve [&hellip]

Şampiyonaya Vali Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, Oryantirig Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Genç, İl Müdürleri, şampiyonaya katılacak olan 64 takım sporcuları ve sporseverler katıldı.
ORYANTİRİNG KAS VE
 BEYİN GÜCÜ İSTEYEN BİR SPOR
Oryantiring sporu hakkında konuşan Vali Tutulmaz, “Her sporda kas gücü ön plandadır. Bazı sporlarda da beyin gücü ön plandadır. Oryantiring sporuna baktığımızda kas ve beyin gücünün birlikte eşit olarak hareket etmesi gerekmektedir. Sadece biri ile mücadele ederseniz başarı mümkün değil. Tarihi kalıntıların arasında bu sporu yapıyor olmanız oldukça önemlidir. Bu müsabakanın ilimizde yapılmasında emeği geçen herkese, federasyon yetkililerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerine, İhsaniye Kaymakamlığı ile ilçe protokolüne teşekkür ediyorum. Buradan güzel ve olumlu düşüncelerle ayrılmanızı temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
“BURADA TARİH VAR, DOĞA VAR,
KÜLTÜR VAR, HEPSİ İÇ İÇE”
Frig Vadisi’nin öneminden bahseden Vali Tutulmaz, “Turizme ağır ağır adım attığımız bu bölgede artık sporunda her türlüsünü yapmaya başladık. Geçen yıl Frig Ultra Maratonu, Bisiklet Turu gibi yarışmalar yapıldı. Bu yılda Oryantiring yapılıyor. Burada tarih var, doğa var, kültür var. Hepsi iç içe. Buradan herkesin bir şekilde faydalanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın buradan faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Afyonkarahisar turizm ve tanıtım ile her geçen gün kendisinden daha fazla bahsettirmektedir. Bu müsabaka da bunun bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu olan Oryantiring sporunun Gençler Türkiye Şampiyonası kapsamında 5 sporcu, 2 idareci ve çalıştırıcının yer aldığı 64 takım, 32 ferdi sporcu ve idareci çalıştırıcı olmak üzere toplamda 500’ün üzerinde katılımcı Afyon’a geldi.
Şampiyon olan ekip ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil edeceği şampiyona Vali Mustafa Tutulmaz’ın işaretiyle başladı.

Bakmadan Geçme