• Haberler
  • Genel
  • Frig Vadisi tarihi zenginlik – Kocatepe Gazetesi

Frig Vadisi tarihi zenginlik – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye 50 muhtar, İhsaniye ilçesini ziyaret etti. Tarih, kültür ve doğa turizminde önemli yere sahip Frig Vadisi’nde gezi ve incelemelerde bulunan muhtarlar, Firig Vadisi’nin tarihsel zenginliğe sahip oluğunu söylediler İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ın çalışmalarını yerinde incelemek ve Kaymakam ilhan’a çalışmalarında destek vermek amacıyla İhsaniye İlçesi’ni ziyaret eden Türkiye Muhtarlar [&hellip]

Frig Vadisi tarihi zenginlik

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye 50 muhtar, İhsaniye ilçesini ziyaret etti. Tarih, kültür ve doğa turizminde önemli yere sahip Frig Vadisi’nde gezi ve incelemelerde bulunan muhtarlar, Firig Vadisi’nin tarihsel zenginliğe sahip oluğunu söylediler

İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ın çalışmalarını yerinde incelemek ve Kaymakam ilhan’a çalışmalarında destek vermek amacıyla İhsaniye İlçesi’ni ziyaret eden Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye 50 muhtar İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ı ziyaret ettiler.
Muhtarlar Türkiye’nin çimentosu
Muhtarların Türkiye’nin adeta çimentosu olduğunu kaydeden İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, muhtarların halka en yakın konumda bulunduklarını söyledi. ihsaniye’nin büyük bir tarihi zenginliğe sahip olduğunun altını çizen Kaymakam İlhan; “Frig Vadisi’nin tarihi zenliğinin ön plana çıkması turizim açısından İhsaniye’ye ve Afyonkarahisar’a büyük katkı sağlayacak. Buradan elde edilecek turizm geliri Afyon’un bütün ilçelerine, kasabalarına köylerine kadar intikal edecek. Bu anlamda şüphesiz muhtarlarımızın bunun önemini kavrayıp bizi ziyaret etmelerinden büyük gruru duyduk. Muhtarlar mülki idare amirlerinin en yakın çalışma arkadaşları biz kendilerini çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaymakam İlhan’a plaket
ihsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaları yerinde görmek için Kaymakam İlhan’ı ziyaret ettiklerini kaydeden Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak belirli bir program dahilinde Afyonkarahisar’ın ve ülkemizin tarihsel değerlerine topluca geziler düzenliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz ay Çanakkale Gelibolu’yu ziyaret ederek aziz şehitlerimizi yad ettik. Bu ziyaretimizde Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban taşıt ve iaşe konusunda bizlere yardımcı oldular. İhsaniye İlçemiz tarihi değerleri açısından büyük zenginliğe sahip. Bu kapsamda Frig Vadisi’ni ziyaret etmek istedik. Kaymakamımız Ömer Faruk ilhan’da bize bu konuda yardımcı oldu. Bu ziyaretler sayesinde geziye katılan muhtarlarımız tarihimiz konusunda bilgilenmiş oluyorlar.” diye konuştu.
Akagündüz, konuşmaların ardından Kaymakam İlhan’a başarılı çalışmalarından dolayı plaket sundu.
Koordineli çalışıyoruz
Muhtarlar, daha sonra İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar’ı ziyaret etti. Muhtarlarla sürekli koordinasyon içinde olduklarını belirten Aşkar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette konuşan Başkan Aşkar; “ihsaniye Kaymakamımız Ömer Faruk İlhan ile İlçemizin gelişmesi kalkınması için koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle tarih, kültür ve doğa turizminde önemli yere sahip Frig Vadisi ile ilgili bir dizi çalışmalarımız var. Bu konuda başta orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’ndan büyük destek alıyoruz.” dedi.
İhsaniye’nin tarihi ve kültürel doğa turizminde önemli yere sahip olduğunu anlatan Akagündüz de Aşkar’a ziyaretin anısına plaket takdim etti.
Bölge tamamen turizme kazandırılacak
Muhtarlar, İhsaniye Belediyesi ziyaretinin ardından Kaymakam İlhan’ın rehberliğinde Frig Vadisi’ni gezerek incelemelerde bulundular. İlk olarak Üçler Kayası ve Döğer Kervansarayını gezen heyet, burada Kaymakam Ömer Faruk İlhan’dan bilgiler aldılar. Üçler Kayası, Demirli, Bayramaliler köylerinin tamamının Firig Vaisi ilgilendiren köyler olduğunu kaydeden Kaymakam İlhan; “Bu köylerde gelişi güzel başı bozuk yapılaşmayı engellemek için uzmanlarla birlikte güzel bir çalışma ortaya koyarak şehirde olduğu gibi köylere planlı bir yapılaşma gelecek. Döğer Kervansarayın’da aslına uygun bir restore yapılmamış. Kervansaray’da aslına uygun bir restorasyon yapılması için İl Koordinasyon toplantısında bu konuyu gündeme getirdik. Bu konuda ÖDTÜ mimarlık bölümünden de hocalar ge-lerek incelemelerde bulundular.” diye konuştu.
Emre Gölü, Emre Tekkesi ve etrafındaki kültür varlıklar��nı gezen heyet daha sonra Bayramaliler Kalesi ile turizm kuşağında yer alan köylerde de incelemelerde bulundular. Muhtarlara bölge hakkında bilgilendirmede bulunan Kaymakam İlhan; “Emre Gölün’de avlanma ile ilgilide gerekli çalışmalar yapılacak. Bölge tamamen turizme kazandırılacak. Rehber yetiştirme programı başlattık. Yönlendirme tabelaları ve tur rehberleri ile bölgenin tamamımı rahatlıkla gezebilecek. Frig Vadisi’nin belirli bölgelerinde defeneciler ciddi zararlar vermişler. Bölgede envantere girmemiş eserler var. Müze müdürlüğü ile bu konuda bir çalışma başlatacağız.” dedi. Heyet son olarak, Ayazini beldesinde yer alan Ayazini Oyma Kilisesi’ni ve Algat Kalesi’ni gezdi. Haber: Burak Aydın

Bakmadan Geçme