• Haberler
  • Genel
  • Fransa'da çalışanların sorunları çözülecek – Kocatepe Gazetesi

Fransa'da çalışanların sorunları çözülecek – Kocatepe Gazetesi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Türkiye-Fransa Danışma Günleri düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, Fransa'daki Türklerin, sosyal güvenceleri ile ilgili bilgilendirme yapmak için bu toplantıyı düzenlediklerini aktardı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Türkiye-Fransa Danışma Günleri düzenlendi. Danışma Günleri'nin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir, [&hellip]

Fransa’da çalışanların sorunları çözülecek

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Türkiye-Fransa Danışma Günleri düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, Fransa’daki Türklerin, sosyal güvenceleri ile ilgili bilgilendirme yapmak için bu toplantıyı düzenlediklerini aktardı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Türkiye-Fransa Danışma Günleri düzenlendi. Danışma Günleri’nin açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir, İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı yetkilileri katıldı.
SGK, BİREYLERİN GÜVENCESİ
Danışma Günleri’nin açış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, “Sosyal Güvenlik Kurumu kısa ve uzun vade sigorta kollarında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı adı altında faaliyet gösterirken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kuruluş kanunu gereği, 2008 yılında tek çatı altında birleşmiştir. Tabii ki kurum olarak hem kısa vadeli sigorta kollarında, hem uzun vadeli sigorta kollarında tüm bireylerin güvencesi olmuştur” dedi.
23 ÜLKE İLE ANLAŞMA VAR
Kaya, şöyle devam etti:
“Hali hazırda 23 ülke ile sosyal güvenlik anlaşmamız mevcuttur. Bunlardan biri de 1973 yılında yürürlüğe giren Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’dir. Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesi gereği Fransa’da yaşayan vatandaşlarımız ile aile bireylerinin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de kullanabilmektedirler.Aynı şekilde, Fransız vatandaşları da bu haklarından, Fransa’daki sosyal güvenlik kurumu üzerinden istifade edebilmektedir. Türk ve Fransız vatandaşlarının haklarının korunmasına yönelik bilgilendirmeye yönelik olarak kurumumuz başkanlığı ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı arasında ilimizde Danışma Günleri düzenlenmiştir.”
“OLUMLU TEPKİLER ALDIK”
Sosyal Güvenlik Kurumu Yurtdışı Emeklilik ve Sözleşmeler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Hüseyin Aras da “Fransa ile uzun süredir işbirliği içindeyiz. Kurumsal olarak işlemlerimizi sürdürüyoruz. 2012 yılından itibaren sigortalımıza birebir hizmet vermek üzere bir çalışma başlattık. Danışma Günleri yapmaya karar verdik ve olumlu tepkiler aldık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme