Fransa'da AKÜ'yü Anlattılar

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve UİM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, Fransa'da düzenlenen Catholic University of Vendée'de Erasmus+ kapsamında ortaklık kurulmamış üniversitelere de AKÜ yatırımları ve öncelikleri hakkında bilgi verdiler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve UİM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör, Fransa’da önemli ziyaretlerde ve işbirliklerinde bulundular.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunmak için Fransa’nın La Roche Sur Yon şehrinde bulunan gerçekleştirilen “Ortak Günleri” etkinliğine katıldı.

Fransa'da AKÜ'yü Anlattılar

AKADEMİK İŞBİRLİKLERİ VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Etkinliğe Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İrlanda, İtalya, Rusya ve diğer ülkelerden gelen üniversite temsilcileriyle bir araya gelen heyetler, öğrenci değişimleri ve akademik iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, öğrenci değişim programlarının daha verimli yürütülmesi için daha iyi uygulamalar ve işbirliği fırsatları tartışıldı. Catholic University of Vendée’de Erasmus+ kapsamında öğrenim gören AKÜ öğrencileriyle de bir araya gelen Prof. Dr. Murat Peker ve Doç. Dr. Fatih Güngör, öğrencilerle verimli bir toplantı gerçekleştirdi ve öğrencilerin Catholic University of Vendée’de üniversitesi hakkındaki görüşlerini dinledi.

Fransa'da AKÜ'yü Anlattılar

ERASMUS+ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YAPILDI

Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen EAIE2024 eğitim fuarına da katılan üniversite heyeti, fuar boyunca birçok oturuma katılarak ve çeşitli kurum ve üniversitelerin stantlarını ziyaret etti. Yeni Erasmus+ ve iş birliği anlaşmaları üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdi. EAIE2024 eğitim fuarında 240’tan fazla oturum, 200’ün üzerinde üniversite ve kurum standı ile birlikte 7 bin 300 katılımcının yer aldı. Fuar boyunca, Afyon Kocatepe Üniversitesinin tanıtım materyalleri ve promosyon ürünlerine dair fikir alışverişinde bulunan heyet, Türkiye Ulusal Ajansı standını ziyaret ederek, Türk üniversitelerinin uluslararası fuarlardaki görünürlüğünü artırmak adına yapılabilecekler hakkında Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı ile görüştü. Ayrıca heyet, fuarda stant açan diğer Türk üniversiteleri ile de bir araya gelerek, ileriki yıllarda fuarlara stant açma maliyetleri ve süreçleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Fransa'da AKÜ'yü Anlattılar

FUARDA AKÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Prof. Dr. Murat Peker ve Doç. Dr. Fatih Güngör, fuar sırasında mevcut Erasmus+ anlaşmaları olan veya anlaşma sürecindeki üniversitelerle toplantılar yaparken, henüz ortaklık kurulmamış üniversitelere de Afyon Kocatepe Üniversitesinin yatırımları ve öncelikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, Romanya Rektörler Konseyi tarafından davet edilen üniversite heyeti, programa katılarak gözlem yapma fırsatına sahip oldu

Fransa'da AKÜ'yü AnlattılarFransa'da AKÜ'yü AnlattılarFransa'da AKÜ'yü AnlattılarFransa'da AKÜ'yü Anlattılar

Bakmadan Geçme