• Haberler
  • Genel
  • Fotoğraflar işgaldeki Afyonkarahisar’ı anlatıyor – Kocatepe Gazetesi

Fotoğraflar işgaldeki Afyonkarahisar’ı anlatıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde “İşgal Yıllarında Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açıldı Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi (AYTAM) tarafından valilik binası önünde açılan sergide, işgal dönemindeki Afyonkarahisar anlatılıyor. Savaş dönemine ait yaklaşık 100 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışını Vali Yardımcısı Ali Muhitin Varol ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birlikte yaptılar.Araştırmacı Hasan Özpınar, bu yıl üçüncü [&hellip]

Fotoğraflar işgaldeki Afyonkarahisar'ı anlatıyor

Afyonkarahisar’da Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde “İşgal Yıllarında Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açıldı

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi (AYTAM) tarafından valilik binası önünde açılan sergide, işgal dönemindeki Afyonkarahisar anlatılıyor. Savaş dönemine ait yaklaşık 100 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışını Vali Yardımcısı Ali Muhitin Varol ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birlikte yaptılar.
Araştırmacı Hasan Özpınar, bu yıl üçüncü kez düzenlenen serginin geleneksellik kazandığını kaydetti. Valilik makamının talebi üzerine organize edilen sergide Afyonkarahisar’ı Yunan kuvvetlerinin işgali süresince günlük hayatat yaşanan olaylar fotoğraf kareleriyle anlatılıyor. Araştırmacı Hasan Özpunar’ın 2008 yılından bu tarafa kişisel çaba ve emekleri ile oluşturduğu arşivinde ki yaklaşık yüz fotoğraf 3 gün boyunca Hükümet Konağı önünde açık hava da sergilenecek. Sergi hakkında görüşlerini açıklayan Özpunar şöyle konuştu: “Sergimizi çok sayıda insanımızın ziyaret etmesi için özellikle açık alan olarak Hükümet Konağı önünü tercih ettik. Yunan mezalimini, yokluk döneminde ki düşman işgalinde yaşanan sıkıntıları özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin idrak edebilmelerini isti-yoruz. Bu sergi ile milil reflekse ve bi-lince katkı sunmak istiyoruz..” dedi. Dün açılan sergi, 30 Ağustos Salı gününe kadar ziyarete açık tutulacak. Sergi açılışına; Vali Yardımcısı Ali Muhitin Varol ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Arkeolog Ahmet İlaslı, Aftaş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Küçükkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme