• Haberler
  • Genel
  • Fotoğrafçılığı geliştirecek dernek – Kocatepe Gazetesi

Fotoğrafçılığı geliştirecek dernek – Kocatepe Gazetesi

Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Afyonkarahisar'da fotoğrafçılığa yeni bir soluk getirmek için yola çıktı. Dernek, eğitim ve fotoğraf uygulamalarıyla yeni fotoğrafçıların yetişmesini sağlayacak Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Afyonkarahisar'da yeni fotografçıların yetişmesi için amatör bir ruhla kuruldu. 2014'ün başında kurulan dernek, fotoğraf eğitimi, uygulamaları ve söyleşileri ile de dikkat çekecek. İYİ NİYETLİ BİR DERNEKAfyon Frig Fotoğraf Derneği [&hellip]

Fotoğrafçılığı geliştirecek dernek

Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Afyonkarahisar’da fotoğrafçılığa yeni bir soluk getirmek için yola çıktı. Dernek, eğitim ve fotoğraf uygulamalarıyla yeni fotoğrafçıların yetişmesini sağlayacak

Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Afyonkarahisar’da yeni fotografçıların yetişmesi için amatör bir ruhla kuruldu. 2014’ün başında kurulan dernek, fotoğraf eğitimi, uygulamaları ve söyleşileri ile de dikkat çekecek.
İYİ NİYETLİ BİR DERNEK
Afyon Frig Fotoğraf Derneği adına açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hayati Ulusay, “Derneğin adını Afyon Frig Fotoğraf Derneği olarak kararlaştırdık. Burada Frig adını kullanmamız, tarihsel mirasa sahip çıkmak amacını taşıyordu. Friglilerin kullandığı şapka ya da külahı da logomuzda kullandık. 2014’ün başında kuruldu, üyelerimiz dernekçilik ve fotoğrafçılık üzerinde deneyimleri olmuş; iyi niyetle bir araya gelmiş insanların oluşumudur” dedi.
FOTOĞRAFINLA GEL
Derneğin önemli faaliyetlerinden birinin eğitim olacağına dikkat çeken Ulusay, “Derneklerimizde en önemli alanı eğiitimler oluşturuyor. Doğa, belgesel fotoğrafçılıkları gibi uygulamaları eğitimle birlikte vereceğiz. Herkese açık eğitimlerimiz olacak. 4 haftalık bir program yapıyoruz. Sergi ile başladık. İsmini biraz apardığımız ‘Fotoğrafınla Gel’ uygulamamız olacak. Ayda bir kere dijital ortamda fotoğraflarını gönderiyorlar. Değerlendirilmesi için biz devreye giriyoruz. Bu aynı zamanda görsel bir eğitim de sağlıyor” diye konuştu.
AMATÖR RUHLA HAREKET EDİLECEK
Amatör bir ruhla fotoğrafçılık yapan kişilerin derneğe üye olabileceğini aktaran Ulusay, “Ben fotoğraf profesyoneliyim, ama bu dernek amatör bir dernek. Ben öğretim görevlisi ünvanını bırakarak geliyorum. Bundan keyif alma, insanlara bu keyfin yayılması, fotoğrafın beğenilmesi gibi ilkelerle hareket ediyoruz. Yaptığımız iş ise profesyonellerle yarışacak düzeyde. Biz kesinlikle amatörüz” ifadelerini kullandı.

Türk fotoğrafçı, Yunanistan’da ödül aldı

Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan’da düzenlenen
5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda gümüş madalya kazandı

Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan’da düzenlenen ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından desteklenen 5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı. “Barış” (“Peace is”) temalı Siyah-Beyaz, Çocuk, Renkli, Kurgu dallarında yapılan yarışmada “Çocuk” kategorisinde gümüş madalya kazanan Özçelik, farklı bir dalda da mansiyon ödülüne layık görüldü. 70 ülkeden 1700 yarışmacının katıldığı yarışmanın ödülleri, 12 Nisan 2014’te verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme