• Haberler
  • Gündem
  • Fotoğraf tutkunları Afyon’u fotoğrafladı – Kocatepe Gazetesi

Fotoğraf tutkunları Afyon’u fotoğrafladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) destekleriyle Afyon Frig Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen Frig Fotofest Festivali’nin açılışı tarihi Millet Hamamı’nda yapıldı.Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Millet Hamamı’ndaki festivalin açılışında, kentin spor, kültür, termal gibi konularda büyük değerlere sahip olduğunu söyledi. Bu değerlerin tanıtılması için çeşitli etkinlikler yaptıklarını, yapılan kültürel etkinliklere destek verdiklerini belirten Tutulmaz, [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) destekleriyle Afyon Frig Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen Frig Fotofest Festivali’nin açılışı tarihi Millet Hamamı’nda yapıldı.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Millet Hamamı’ndaki festivalin açılışında, kentin spor, kültür, termal gibi konularda büyük değerlere sahip olduğunu söyledi. Bu değerlerin tanıtılması için çeşitli etkinlikler yaptıklarını, yapılan kültürel etkinliklere destek verdiklerini belirten Tutulmaz, festival kapsamında çekilen fotoğrafların Afyonkarahisar’a değer katacağını dile getirdi.
“FESTİVALE ULUSLARARASI
KATILIM OLDU”
Geçen yıl yapılan etkinliğe 350 kişilik bir katılımın olduğuna değinen Vali Tutulmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Bu sene festivale 650 kişi katılıyor. Son 10 günlük dilimde katılım başvurularını kapatmak zorunda kaldık. Bu başvuru yoğunluğu Afyonkarahisar’a olan ilgi patlamasının bir göstergesi. Uluslararası katılım da oldu festivale. Afyonkarahisar’ın değerleri sayılamayacak kadar çok. Bu değerlerin yeterince kavranmadığını görerek bu tür tanıtımlara karar verdik. Fotoğraf sadece deklanşöre basıldığında ortaya çıkan bir görüntü değil. Fotoğraf çok etkili bir iletişim aracı. Bu fotoğraflarla Afyonkarahisar’a olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Bütün tarihi ve kültürel güzelliklerimizi ve doğa güzelliklerimizi fotoğraflayarak tarihe bir not düşmüş olacağız.”
“GÜZELLİKLERİMİZİ TOPLUMA YETERİNCE ANLATAMADIK”
Afyonkarahisar’ın doğal güzelliklerinin yeterinde tanıtılamadığına ve bunun için çalışmalar yaptıklarına değinen Vali Tutulmaz, “İçinde bulunduğumuz noktadan hareket edersek hemen arkamızda dünya harikası bir doğal güzellikte kale var. Yine hemen yanı başımızdaki konutlara bakıyoruz, şuanda tarihi değeri olup içinde yaşanılan ender şehirlerden birisi. Bazı yerler var Örneğin Safranbolu. Oralarda biraz daha ticaret noktasına dönmüş durumda. Oteller olmuş, kültür merkezleri olmuş, dernek, vakıf merkezleri olmuş yani içinde yaşamak biraz daha azalmış. Ama bizim burada öyle değil. Her ev şu anda normal günlük hizmeti sunuyor. Bu ayrı bir güzellik katıyor. Biz bu güzellikleri yeterinde topluma anlatabildik mi dersek henüz bunu başarabilmiş değiliz. Buraya gelen herkes bu bölgeyi gördükten sonra diyor ki; ‘Ya böyle bir değer varmış ama bizim bundan haberimiz olmamış.’ İşte sizler bu değerleri önce Afyon’a, ondan sonra ülkemize sonra da dünyaya tanıtacak kişilersiniz. Bizim bu yönüyle elçimiz konumundasınız ve bundan da biz uzun vadede ilimiz olarak büyük katkı sağlayacağımızı, büyük faydalar elde edeceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.
KERİBAR, ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI
Afyon Frig Fotoğraf Derneği ve Düzenleme Komitesi Başkanı Murat Özçelik ise bunun geniş katılımlı bir festival olduğunu vurguladı. Festivale onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Vali Tutulmaz’a fotoğraf kitabı hediye etti.
FOTO SAFARİLER DÜZENLENDİ
Konuşmaların ardından  Levent Yavuz’un Portreler, Şadiye Bilir’in Benim Dünyam, Frig Fotofest Kardeş Dernekler Karma Fotoğraf Sergisi ve Frig Fotofest Emel Güley Çocuk Atölyesi sergilerinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Vali Mustafa Tutulmaz sergilerde yer alan fotoğrafları inceledi.
Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve festivale katılan fotoğrafseverler tarihi konakların bulunduğu alanda fotoğraf çekti. Vali Mustafa Tutulmaz’da fotoğraf tutkunlarına eşlik ederek oda fotoğraf çekti. Devam eden çalışmaları da inceleme fırsatı bulan Vali Tutulmaz, vatandaşlarla da sohbet etti. Festival kapsamında fotoğraf tutkunları, otobüslerle foto safarilere dönüşümlü olarak götürülerek değişik açılardan mekanların fotoğraflanması sağlanacak.

Bakmadan Geçme