Fotoğraf sanatçıları için en uygun yer

Lavanta neredeyse köydeki her ailenin geçim kaynağı olduğu İdris köyünde, temmuz ayının ortasında açmaya başlayan lavantalar köyü mora boyuyor. Üreticiler Ağustos ayının sonuna kadar lavanta hasadı ile uğraşıyor.DOĞAL BİR STÜDYO GİBİÇevre il ve ilçelerden yüzlerce insan köye lavantayı görmek için gelirken, fotoğraf meraklıları ve cep telefonlarının kameralarını açanlar lavanta bahçelerini gezip fotoğraf çekiyor. Özellikle fotoğraf [&hellip]

Lavanta; neredeyse köydeki her ailenin geçim kaynağı olduğu İdris köyünde, temmuz ayının ortasında açmaya başlayan lavantalar köyü mora boyuyor. Üreticiler Ağustos ayının sonuna kadar lavanta hasadı ile uğraşıyor.
DOĞAL BİR STÜDYO GİBİ
Çevre il ve ilçelerden yüzlerce insan köye lavantayı görmek için gelirken, fotoğraf meraklıları ve cep telefonlarının kameralarını açanlar lavanta bahçelerini gezip fotoğraf çekiyor. Özellikle fotoğraf sanatçıları açısından doğal bir stüdyo konumunda olan köy, Balkanlardan gelen muhacirlerden oluşuyor.
Aromatik bir bitki olan lavanta, hoş kokusunun yanı sıra kişisel bakım ürünlerinden gıdaya kadar çok sayıda ürün elde ediliyor.
İdris Köyü Muhtarı Sami Şahin, “Bu aylar fotoğraf çekmek için çok uygun. Apayaylası olarak da bilinen köyümüzde her yer lavanta kokuyor. Lavantayı merak edenleri, mor tarlalar arasında fotoğraf çekmek veya özçekim yapmak isteyenleri bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme